Никола Роквић открио хоће ли се замонашити

GS
Foto: Facebook

Прошло је 16 дана откако је пјевач Никола Роквић из Србије кренуо пјешке пут Грчке до Егине, како би прикупио средства за помоћ дјечијој онкологији.

Како су писали домаћи медији раније, пјевач је наводно размишљао да се замонаши, а он је проговорио о својој одлуци.

"Не, то је било извучено из контекста. Није баш тако. Наравно, кад човјек улази у вјеру онда осјети ту огромну љубав, па можда размишља како је монасима. Ја сам изабрао породицу, тај пут. Сваки пут има своје љепоте и искушења, али ја сам изабрао породицу“, рекао је Роквић.

Пјевач је открио да ли постоји неки преломан тренутак када се окренуо вјери више него прије.

"Ја сам, да кажем тако, дубље у вјери већ седам година, али има тих тренутака гдје осјетиш да си отворенији за божју присутност. То су обично тешки тренуци. Наравно да ми је одлазак оца још више учврстио вјеру јер сам и ту многе ствари спознао, кроз његов одлазак. Првенствено кроз рађање моје дјеце, па кроз његов одлазак. Слична се љубав осјети и у рађању и у смрти. Интензитет љубави према дјеци и родитељу је исти у тим тренуцима. У тим моментима сам се још више приближио вјери и Богу и радује ме што видим да се све више младих окреће правим вриједностима, духовности и нашој традицији и суштински хришћанском животу“, навео је пјевач.

Никола и Бојана су се вјенчали прије осам година у манастиру Милешева, а он је данас подијелио успомене, преноси Блиц.

"На данашњи дан, прије осам година сам се под крилима Бијелог анђела у нашој Милешеви, заклео на вјечност, мом најбољем пријатељу и мојој бољој половини која ми је родила највеће љубави и радости… Волим те“, навео је Роквић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана