Највећи заводник данас слави рођендан

Агенције
Највећи заводник данас слави рођендан

Пирс Брендан Броснан је ирски филмски глумац и продуцент. Рођен је 16. маја 1953. године, а најпознатији је по улогама тајног агента Џејмса Бонда у филмовима Златно око, Сутра не умире никад, Свијет није довољан и Умри други дан.

Он је једино дијете тапетара Томаса Броснана и Меј. Када је имао четири године, отац их је напустио, а мајка се преселила у Лондон како би радила као медицинска сестра. О њему су углавном водили рачуна бака и дека.


"Моје дјетињство је било усамљено. Никада нисам упознао свог оца. Оставио нас је када сам био веома мали, а мајка је морала да ради. Појсећивала ме је једном или два пута годишње", рекао је Пирс.

Напустио је школу када је имао 16 година и одлучио да буде сликар. Придружио се једној тадашњој секцији, а онда га је примјетио један агент и запослио га у циркусу на три године. Након тога уписао је Драма Центар у Лонду, а остало већ све знате.

Пирс се два пута женио. Прва жена је била аустралијска глумица Касандра Харис која је умрла од рака јајника. Упознали су се 1977. године, убрзо након што је он напустио школу драме. Када је први пут угледао Касандру, Пирс је изјавио:

"Каква дивна жена. Нисам мислио уопште да јој се удварам, него само да уживам у њеној љепоти…", рекао је Пирс.

Убрзо су почели да се забављају, а глумац је касније купио кућу у Вимблдону у Лондону. Венчали су се у децембру 1980. године. Живјели су са сином Шоном, те Шарлотом која је такође преминула од рака јајника 2013. године и сином Кристофером.

"Кад гледаш неког кога волиш како га мало по мало изједа подмукла болест, та туга и бол ти неизбрисиво остави траг. Држао сам за руку прекрасну, дарежљиву, снажну моју прву супругу Каси све док ми је болест није прерано узела. Прошле године држао сам за руку веселу, прекрасну кћер Шарлот која је на жалост преминула од наслиједне болести", рекао је Пирс.

Пирс се 2001. године вјенчао са Кели Шеј Смит. Она је новинар, телевизијски водитељ и такође глумица.

Са њом има два сина и већ 15 година ужива у љубави.

"Поносан сам на то што је моја жена пуначка", рекао је Пирс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана