Најпознатији преступници: Крали су тоалет-папир, пепељаре, а неки су се у њој и дрогирали

Agencije
Најпознатији преступници: Крали су тоалет-папир, пепељаре, а неки су се у њој и дрогирали

Без обзира на то јесу ли у Бакингемској палати крали ролне тоалет-папира или користили наркотике, бројне славне особе остале су у лошем сјећању домаћинима славнога краљевског здања.

Портпаролка палате открила је да то здање годишње посјети око 50.000 људи.

"Кад би свако узео по један предмет за успомену, не би их остало тако пуно", рекла је.

Ово су најпознатији преступници.

Чланови Битлса

Џон Ленон је својевремено признао да су чланови бенда 1965. године пушили канабис у тоалету палате прије него што су им уручена одликовања. Али касније је Џорџ Харисон демантовао ту тврдњу, појаснивши да су у тоалету запалили обичне цигарете, јер су били врло нервозни и напети.

Роби Вилијамс

Познати пјевач признао је да је пушио канабис у Бакингемској палати, али је негирао да му је тамо једном позлило, због чега је повраћао.

"Јесам ли повраћао у Бакингемској палати? Не. Само сам попушио џоинт", рекао је Вилијамс прије двије године.

Тај лист је својевремено писао да се инцидент догодио 2012. године.

Стивен Фрај

Бакингемска палата само је једно од познатих мјеста на којима је овај комичар и писац, пријатељ принца од Велса, користио кокаин.

У својим мемоарима Фрај пише да је наркотике шмркао и у Дому лордова, у Доњем дому британског парламента, али и у ББЦ-јевом ТВ центру.

"Може се рећи да сам нарушио углед дивних палата и посједа које користи славни естаблишмент", написао је познати циник Фрај.

Оливија Колман

Британска оскаровка за "Сандеј тајмс" рекла је да је за време једне добротворне вечере у палати њен супруг украо ролну тоалет-папира како би имао доказ да су заиста тамо боравили.

Из интервјуа није јасно да ли је Оливија Колман била улчесница овога "злочина".

Пирс Морга

Познати телевизијски водитељ сматра се серијским преступником када су у питању његове посјете домовима богатих и славних.

Једном приликом је признао да код куће има читаву колекцију тоалет-папира који је украо из домова славних личности. Једна од њих је и црна ролна папира с монограмом из тоалета Сајмона Кауела, након чега је било логично да се "дочепа" и сувенира из дома британске краљице.

Али, како сам признаје, храбрости за прикупљање сувенира нестало му је када је 2011. године на ред дошла успомена из Бијеле куће, у вријеме док је предсједник САД био Барак Обама.

"Уплашио сам се да ћу завршити у затвору", рекао је 2011. у интервјуу за "Мејл он сандеј".

Ема Бантон

Некадашња чланица групе Спајс герлс је у емисији Целебритy Јуице (ИТВ2) рекла да је из Бакингемске палате за успомену однела знак с врата тоалета, кад је на позив краљице наступала у палати. Радило се о концерту одржаном поводом Златног јубилеја 2002. године.

Дениз ван Отен

Британска ТВ водитељка извинила се, признавши да је "позајмила" пепељару и држач кутије за марамице пре 21 године. Гледаоцима јутарњег програма Канала 4 објаснила је да је то урадила из чисте забаве. Касније је оба "позајмљена" предмета послала натраг уз поклон, плишано ћебе, као знак извињења.

"Извињавам се, Ваше величанство, нисам намјеравала да изазовем проблеме", наводно је написала Дениз ван Отен у поруци.

Шта на све каже палата?

Бивши краљичин портпарол за медије Дики Арбајтер каже да су поштени посјетиоци увијек добродошли у Бакингемској палати. Ријеч је о онима који дођу у посјету, а да притом ништа не украду.

"То је прилично несхватљиво. Наиме, на тоалет-папиру не пише да је из Бакингемске палате. Ријеч је о обичном папиру, као и сваком другом."

Али пита се и да ли је из палате 1998. заиста однесена пепељара, с обзиром на то да је у њој већ тада пушење било забрањено. Арбајтер каже и да ловци на сувенире имају врло ријетко прилику да украду неки предмет.

На прибору за јело нема ознака палате, а посјетиоци умјесто тањира канапее једу уз помоћ салвета. Сматра да оваквим изјавама познате особе заправо желе да повећају сопствени публицитет.

"Не носе са собом ништа вриједно. То чине само да би могли рећи - узео сам нешто из Бакингемске палате. Па молим вас, идите у продавницу и тамо купите велики пакет с ролнама тоалет-папира", поручио им је Арбајтер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана