Најбогатији Француз постао још богатији

Танјуг
Најбогатији Француз постао још богатији

ПАРИЗ- Шеф француског концерна за производњу луксузне робе Луј Витон Мое Хенеси (ЛВМХ) Бернар Арно, најбогатији Француз, повећао је прошле недеље своје богатство за осам милијарди долара, на таласу пораста цијене дионица, преноси Форбс.

Како наводи Пословни дневник, пандемија коронавируса опустошила је свјетско тржиште луксузне робе, али прошле недјеље конгломерат Луј Витон је објавио знаке опоравка у тој дјелатности, па је у периоду од 15. до 22. октобра вриједност дионица концерна порасла за шест процената, преноси Б92.

Резултат је повећање Арноовог богатства за осам милијарди долара, на укупно 122 милијарде.

Форбс напомиње како те промјене не значе да се стање у компанији промијенило на боље.

Луј Витон, који је власник брендова као што су Бвлгари, Гуерлиан и Дом Перигнон, саопштио је да пад добити износи 21 посто у првих девет мјесеци ове године.

Приход од продаје козметике, пића, накита и малопродаје у трећем тромјесечју био је мањи него у истом прошлогодишњем периоду.

Међутим, добит од продаје кожне галантерије и одеће порасла је 12 посто, великим дијелом захваљујући снажној продаји из кућа Луј Витон и Диор.

Међу другим фирмама које се баве луксузном робом, произвођач торби Биркин и француска модна кућа Хермес остварили су раст добити од седам посто у трећем тромјесечју.

Иако је продаја у Америци и Европи драматично опала, продаја у Азији порасла је за готово 21 посто, јер земље које су успјеле да контролишу ширење коронавируса постижу значајан економски опоравак, наводи Форбс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана