Нада Топчагић показала сина јединца који је два пута био клинички мртав

Телеграф
Нада Топчагић показала сина јединца који је два пута био клинички мртав

Нада Топчагић и њен супруг Златко празнике су провели са породицом, сином Микицом, његовом супругом и њиховом дјецом.

Поносни Златко подијелио је фотографију на којој су сви заједно, уз коментар:

- Коначно сви Ђорђевићи на окупу!

Тако је показао и како данас изгледа њихов син Микица, који је 2010. једва извукао живу главу, пошто је био тешко повријеђен на скијању на Јахорини.

A group of people posing for a pictureDescription automatically generated

Изгубио је много крви, умало је остао без десне ноге, а љекари су га два пута враћали у живот.

Двадесет минута након несреће лежао је повријеђен на снијегу, да би тек онда стигла служба за спасавање.

- Јао, шта да кажем, не дај Боже ником оно што сам ја доживела. Ево, сва се и данас најежим и сузе ми крену када само помислим да сам мог Микицу могла да изгубим. Страшно је гледати да губиш дете, а да си немоћан. Страшно је када знаш да је твом детету стало срце, да је искрварио и да не знаш да ли ћеш га ујутру видети живог. Не знам како сам остала нормална и како сам успела да то преживим. Да ли ми верујете да бих се моментално убила да ми је син искрварио и умро? Не бих чекала ни минута више, одмах бих себи пресудила. То је било у мојој глави - ако нема Микице, неће бити ни мене. Али, ето, Бог нас је погледао и хвала му вечно на томе - причала је Нада.

- Мој син је сада жив и здрав, леп као лутка, љуби га мајка. Дан кад се пробудио из коме славимо као његов други рођендан. Ове године биће тачно десет година од тога. Страшно, али као што кажем, Бог је свемоћан и помогао нам је и дао Микици дивну децу, моје унучиће, које волим највише на свету - истакла је пјевачица.

- Доктор Славко Ждрале, са још двојицом колега, др Миром Стојановићем и др Вјераном Саратлићем, спасили су живот мом Мирославу. Њих тројица су га два пута враћали у живот из клиничке смрти. Син ми је скоро сасвим искрварио, срце му је стало, па су му нон-стоп додавали нове јединице крви. Постојала је опција да му исеку десну ногу, али је др Ждрале одлучио да то не ураде, већ да покушају да споје нерве, што су на крају и учинили. Шта више да вам кажем, ти доктори су моји хероји, волим их ко Бога што су ми сина спасли. Не волим о тој Јахорини да причам, али ће ми она бити урезана у главу док сам жива - рекла је једном приликом Нада.

Пјевачица је од тада неизмјерно захвална Марији Шерифовић, због онога што је учинила.

- Марији ћу бити захвална док сам жива! Да није било ње, ко зна шта би било са Микицом. Сви су ме звали и нудили ми помоћ, Маринко Роквић, Снежана Ђуришић, Гоца Божиновска, али Марија Шерифовић се понудила да пошаље хеликоптер јер су полиција и војска затајили. Кад се само сетим како сам певала и давала прилоге полицији и војсци, па да ми тако врате. Зато Марији хвала на том гесту. Микијево стање данима је било непромењено. Неколико недеља није осећао стопало. Не дао Бог никоме оно што сам тада преживела. Нисам јела ни спавала. Нисам знала за себе. Живот ми се у секунди претворио у пакао - испричала је Нада у својој исповијести.

Микица се у међувремену оженио и добио двоје дјеце, ћеркицу Марију и сина Марка.

- Моји унучићи су златни. Не што су моји, него заиста дивна и културна деца. Микица је много добар отац и веома сам поносна на њега - рекла је пјевачица.

Нада је признала да је користила и алтернативне методе лијечења.

- Све бих учинила за своје дете. Тачно је да сам помоћ тражила и у алтернативној медицини. Физиотерапеут Војин из Крушевца га је подигао на ноге. Он, иначе, лечи доста мојих колега и делује као божји човек. Не узима паре и зато верујем да је добар, да од срца жели да помогне људима. Код њега сам срела и Дачу Икодиновића, коме је такође много помогао. Хвала Богу, данас је то лоше искуство иза нас и све је у најбољем реду - истакла је пјевачица својевремено, пренио је Курир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана