“Мото-фест” обиљежио викенд у Бањалуци: Звуци мотора и рокенрола држали град будним

Јасмина Салопек
“Мото-фест” обиљежио викенд у Бањалуци: Звуци мотора и рокенрола држали град будним

БАЊАЛУКА - Хиљаде двоточкаша и десетине хиљада људи током викенда иза нас на бањалучкој тврђави Кастел, а у оквиру петог издања “Мото-феста Бањалука 2022” који је организовао Мото-клуб “Стршљен”, подсјетиле су нас на вријеме прије пандемије показавши колико су се људи пожељели квалитетног дружења и доброг провода.

Организатор догађаја рекао је да је и овог пута “Мото-фест” реализован с циљем промоције мото-спорта и мото-туризма у Бањалуци, те унапређења садржаја и понуде за бајкере који сваке године у све већем броју посјећују овај догађај.

Неке од најбољих рок пјесама нашег региона могле су се чути у петак и суботу на тврђави Кастел у Бањалуци, а у извођењу бендова “Мортал Комбат”, “Гоблини”, “Ритам нереда”,”Најда и смаковање”, “Хладно пиво”, “Атеист реп”, те групе “Ортодокс Келтс”.

Бука мотора и рокенрола Бањалуку је држала будном протеклог викенда, “Мото-фест” је почео у петак, а Бањалучани су изашли на главне улице града да испрате један од највећих дефилеа у региону, али и да виде акробације које су бајкери изводили на својим љубимцима на два точка. Велики број посјетилаца привукао је и сајамски дио фестивала, гдје су могли да виде раскошне двоточкаше, резервисане ипак само за оне са дубљим џеповима. Свакако најатрактивнији дио фестивала био је онај музички из два разлога. Први је тај што музику свако може да приушти, а други јер је и ово издање фестивала потврдило да су рокенрол музика и мотори магнет једни за друге, неодвојиви дио исте приче.

Прве вечери публици су се представили “Мортал Комбат”, “Ритам нереда” и “Гоблини”. Изузмемо ли говоре између пјесама, чланови бенда “Мортал Комбат” су већ првим минутом на бини направили заиста добру атмосферу. За ту атмосферу најзаслужнији су стари хитови попут “Теретана”, “Од јунака до просјака” и многи други.

Друге вечери, у суботу, на истом мјесту публику су забављали “Атеист реп”, “Најда и смаковање”, “Ортодокс Келтс” и “Хладно пиво”. Тврђава се друге вечери напунила тек изласком на бину хрватског рок састава “Хладно пиво”, који је раздрмао до тада успавана тијела, а који ове године обиљежава 35 година постојања.

Фронтмен групе Миле Кекин рекао је да бенд има концертну турнеју и то 35 концерата као симбол 35 година постојања бенда. Ове године бенд је снимио и нови сингл “Штеточине” којим настоји да разбуди и оне најуспаваније.

- Штеточине су сви који маштају да због страсти, жудње за адреналином и авантуром прекину лагодну рутину сталне везе. Штеточине сањаре о бијегу док су истовремено и задовољни осјећањем сигурности који им пружа топли дом и породица. Наступаћемо свугдје гдје нас разумију, а то је на овим просторима - рекао је Кекин и наставио пјевати њихов познати хит “На овим просторима”.

“Мото-фест” је требало да буде затворен синоћ наступима бендова “Бркови”, “Психомодо поп”, “Саншајн”, те “Прљави инспектор Блажа и Кљунови”.

На највећем окупљању бајкера у југоисточној Европи било је око 15.000 бајкера из око 500 мото-клубова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана