Мирка Федерер раскинула вјеридбу са султаном због Роџера, па загосподарила његовим животом

ГС
Foto: Танјуг/AП

Иако је у жижи јавности, о Миркином животу не зна се пуно, осим да се такође бавила тенисом и да је имала узбудљив љубавни живот прије него што је упознала Федерера.

. А зна се и да се у њиховом браку она за све пита, па и није изненађење да је 2021. забранила Роџеру да игра на Аустралијан опену, иако није повријеђен!?

Мирка, иначе Мирослава Вавринцова, рођена је 1978. године у тадашњој Чехословачкој, а у Швајцарску се из Словачке доселила када је имала само двије године. Током својих тинејџерских дана упознала је Мартину Навратилову и на њен подстицај почела да се бави тенисом.

Међутим, значајни резултати у тенису су мањкали, а највиши пласман који је имала и који је уједно врхунац њене каријере јесте био 2001. године када се нашла на 76. мјесту најбољих играчица на свијету, преноси Б92.

До 2002. године Мирка је била професионална тенисерка, а онда је напустила тенис због повреде стопала.

Мирку и Роџера прати интересантна љубавна прича. Занимљиво је да је Мирка старија четири године од Роџера, а пар се упознао 2000. године на Олимпијским играма у Сиднеју.

Они су упловили у романсу, иако је тада Роџеру био непознат податак да је Мирка заправо у том тренутку била вјерена и то за богатог арапског султана. Када је схватила да је заљубљена у Роџера, Мирка је раскинула своју вјеридбу.

- Роџер ми је био највећа утјеха током тих осам мјесеци опоравка од повреде. Вратио ми је мој тениски живот. Када је он побјеђивао, било је то као да ја побјеђујем - рекла је Мирка једном приликом.

Њиховом првом сусрету кумовали су швајцарски олимпијци. Рвач Лудвиг Кунг испричао је да су сви знали да се Роџеру свиђа Мирка, и како би им помогли да се боље упознају закључали су из заједно у собу. Мирки се Федерер у почетку није допао, а он је у интервјуу који је дао Гардијану 2016. године испричао да је сматрала да је сувише млад за њу.

"Тако си млад", рекла је када ју је први пут пољубио, а он је одговорио да има осамнаест и по година, на шта је Миркин коментар био: "Океј, ти си беба."

Девет година након упознавања, пар је ступио у брак 2009. године а данас имају четворо дјеце и то близнакиње Милу и Шарлен и близанце Леа и Ленија.

Како свог супруга прати у корак на турнирима, Мирка је на мети папараца и новинара готово стално. Чак ју је и јавност критиковала због изгледа, те се причало да је "набацила које кило вишка". Ипак, успјела је да смрша и тако стане на пут свим негативним коментарима.

 

Роџеру је стало да његова супруга буде увек задовољна, те је прошле године изјавио да је спреман да се одрекне свега:

- Када Мирки досади да путује, тад ћу престати- рекао он је тада.

На друштвеним мрежама може се пронаћи тек неколико фотографија са вјенчања, а Мирка је на церемонији носила једноставну бијелу венчаницу, са дискретним сребрним појасом, док је тенисер имао црно одијело и бијелу кошуљу.

Памти се и да је дошло до сукоба са Станом Вавринком због Мирке. Могла је да трпи због тога и репрезентација Швајарске.

Успјели су Роџер и Стан да превазиђу проблеме и освоје салатару Дејвис купа, али је ствар пријетила да ескалира када је Мирка добацивала на једном мечу Вавринки, нешто раније. Играо се мастерс у Лондону, а саиграчи из Дејвис куп селекције су били ривали у полуфиналу.

Мирка је Стана назвала "плачљивком" послије чега је услиједио блажи вербални сукоб. Побиједио је Федерер, а затим предао финале Новаку Ђоковићу.

Међутим, послије Лондона остао је проблем селектору Швајцараца Северину Лутију који је успио да га ријеши.

- Прије финала Дејвис купа било је напетости између њих. Међутим, пред одлучујући меч, док смо били у возу за Лил, Стан се насмијао. Сви смо ставили проблем на страну да бисмо остварили циљ и побиједили. Одлично су се надовезивали, рекао је Лути.

Поред тога, многи су били против везе.

- Питао нас је да ли да крене да се виђа са Мирком - открио је Федереров некадашњи тренер Свен Гроенвелд за портал “тенниснет”, пише Блиц.

Добио је одговор који би добила и већина младића његовог узраста.

- Рекли смо му да смо против тога јер је био млад и требало је да ужива у својој слободи. Гледано из садашњег угла, ипак је направио праву одлуку, наравно. Поврх свега, Роџер је уз Мирку научио да контролише своје емоције - додао је Гроенвелд који је уз Федерера био од 2000. до 2003. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана