Мира Бањац: Тито је био духовитиј од неких глумаца

ГС
Мира Бањац: Тито је био духовитиј од неких глумаца

Прослављена глумица Мира Бањац била је једна од ријетких која је имала прилику да прича са Јосипом Брозом Титом, а сада је открила како је протекао њихов сусрет, као и да је покојни предсједник СФРЈ био одушевљен њеном глумом.

- Била сам одабрана да идем на његов рођендан, на који су били позвани и Хрвати, Словенци, Босанци... Свако је имао свој шатор. Пре него што је требало да одем, пријатељи у Новом Саду су ми рекли  "Помени Титу наше позориште које се зида". Била сам млади комуниста и то је за мене био озбиљан задатак. Док је збијао шале, пришла сам му и поменула позориште. Рекао ми је "Зашто ти то мени кажеш? Па нисам ја зидар. Када дођу до браварских радова, нека ме зову". Био је духовитији од многих глумаца - испричала је легендарна глумица.

И њихов други сусрет је остао у лијепом сјећању.  

- Када смо на Брионима снимали филм. Пришао ми је и похвалио ме "О мала, добро ти то радиш" - испричала је "Информеру" Мира Бањац.

Глумица је недавно прославила 94. рођендан, а честитке су стизале са свих страна свијета.

- Не осећам се као да имам толико година. Недавно сам била на систематском прегледу. Кад је доктор видео снимак мојих плућа, био је убеђен да не пушим, јер су ми била скроз 'чиста'. Рекла сам му да палим једну за другом, а он је био шокиран. Објаснио ми је да је то зато што пушим на муштиклу - истакла је глумица која без обзира на године не престаје да ради.

- Живим да бих радила и радим да бих живела. Када не будем могла да глумим, то ће значити да у мени нема живота - рекла је она.

Каријеру прослављене глумице обиљежила је улога Катице у легендарној представи "Радован Трећи", а она је сада открила како је било сарађивати са Зораном Радмиловићем.

- Он је изузетан позоришни глумац и мајстор сцене. А приватно је био мргуд, невесео и недуховит. Никада није желео да забавља друштво. То је чинио само за најближи круг пријатеља. Могла бих да напишем три књиге о њему - испричала је Мира Бањац и присјетила се покојног колеге Велимира Бате Живојиновића.

- Човек стена са голубијом душом! На снимању серије је стално бринуо да неко не остане гладан, па је одвајао месо за екипу. Одиграо је најопасније сцене без каскадера. Био је спреман да ризикује живот зарад добре улоге - рекла је Мира Бањац о Бати.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана