Милош Биковић основао фондацију посвећену младима

Танјуг
Милош Биковић основао фондацију посвећену младима

БЕОГРАД - Признати српски глумац и продуцент Милош Биковић основао је Фондацију чији је примарни циљ пружање подршке младим и талентованим људима, у даљем школовању и усавршавању како би могли да остваре свој пун лични и професионални потенцијал, саопштили су из фондације.

"Имао сам част да упознам много наших људи у свету. Задивљен сам њиховим успесима, али и спремношћу да своје знање, искуство и контакте поделе и пренесу младим и талентованим људима из Србије. Ми у Фондацији верујемо да млади, талентовани и амбициозни људи треба да надограђују знање, размењују и стичу нова искуства, како би имали прилику да остваре свој пун потенцијал. Зато верујемо да можемо да будемо мост који спаја знање, таленат и праксу најбољих са најбољима, а који ће допринети да наша земља буде место избора за живот сваке младе особе из Србије, али и из других земаља", истакао је Милош Биковић поводом оснивања Фондације која носи његово име.

Током претходних мјесеци, тим Фондације Милош Биковић примио је велики број пријава и обавио интервјуе са заинтересованим студентима и студенткињама, како би на прави начин препознали потребе и оформили прву групу полазника.

Ови изванредни таленти долазе са свих наших универзитета, са основних, мастер и докторских нивоа студија, и са 16 различитих факултета, од Машинског, Природно-математичког и Технолошког, до Архитектонског, Медицинског и Факултета примјењене уметности, као и са многих других.

 Фондација Милош Биковић замишљена је као интерактивна платформа за размјену знања, стицање искустава и практичног рада уз менторство свјетски признатих научника и стручњака разних профила.     

Овакав начин рада унутар Фондације пружиће полазницима могућност умрежавања и повезивања са колегама и колегиницама из сродних, али и различитих научних области, приступ врхунским стручњацима у нашој земљи и из дијаспоре, као и организацију студијских путовања, могућност стипендија за школарине, посјету најзначајнијим научним скуповима у земљи и иностранству.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана