Милић Вукашиновић: Унучад ми је у дому, не могу их узети

ГС
Foto: Википедија

Музичар Милић Вукашиновић је у интервјуу за сарајевске медије испричао детаље о животу и смрти кћерке Маје, и открио да њена дјеца живе у дому и да не може да их доведе да буду са њим.

У контакту су и рокер их посјећује када оде у Сарајево, али не може да их доведе код себе јер им је отац, који је у тешкој ситуацији, још увијек жив.

"Када год одем у Сарајево ја их посјетим. Смјештени су у Дечијем дому. Јако фини, добри ученици и вјерујем да ће постати поштени људи", испричао је он и додао да није лако да одведе дјецу својој кући.

"То иде мало теже, јер је њихов отац још жив, па је правно све то једна велика заврзлама", рекао је Милић за expresstabloid.

Рокерова ћерка Маја Авдубеговић извршила је самоубиство 2018. године. Он је њену смрт тешко поднио јер су били веома блиски.

"Ћерка се родила 1983. године. Ја сам то славио два, три дана по граду, то су сви знали. Ја сам је извео из болнице и одвео кући. Купио сам тад прву видео-камеру, коштала је 16.000 марака. Стално сам је снимао, све до рата, до њене девете године. Била је ужасно размажена, није имала нагон за јелом уопште, само је воду пила. Само је вриштала кад би морала да једе... Ја сам јој дао име Маја, нисмо знали које ћемо име и, кад сам је донио, видим ја спава и, кажем: 'Мала Маја паја...' и тако је остало", рекао је он.

Мају су мучили лични демони, злоупотреба супстанци и лоше друштво.

"Једном је хтјела и да се убије, попила је била пуну шаку амфетамина, једва су је спасли. Тад су је послали и у лудницу, тамо је неки нападао да је силује. Све је то причала када је изашла из те болнице и дјеловало је као да се скинула. Петнаест дана је ту лежала, тад смо живјели на Видиковцу. Описивала је себе у тим стањима, шта је све доживљавала. Тражила је тада да иде на ЕXИТ, ја сам јој купио био комплет карата, то је била огромна грешка. У том периоду била је сама, више није била са оним дечком. Тад се спетљала са неким наркоманима, па је отишла на Филмски фестивал у Сарајеву, муке су то биле. Онда се опет заљубила у тешког наркомана, са њим се вјенчала и добила двоје дјеце. Кад ми је рекла да је трудна и то још са хепатитисом Ц, ја сам био ван себе још дуго послије. Послије им је социјални радник узео дјецу", рекао је Милић.

Знао је да цијела прича неће изаћи на добро и каже да је "само чекао" најтежи телефонски позив - да му неко јави да је Маја пронађена мртва.

"Ја сам био спреман сваког часа да ми јаве на телефон да ми је кћерка умрла. Сваки пут кад би зазвонио телефон, помислио сам, ево га, сад ће да ми јаве да се предозирала. Она је покушавала да се скине, али, ето... Сахранио сам и оца и мајку, брата, сестру, сина од брата, али, ипак, ћерка је ћерка. То ми је било најболније у животу, јако смо нас двоје били присни. Али био сам некако припремљен на то, дуго је трајало. Једанаест година је трајала та борба. Моја садашња супруга Сузана ју је запослила код Бранке Соврлић на Башчаршији, све је било супер и, послије нека три месеца, опет се вратила... Бранка јој је рекла да то не ваља ништа, одмах смо знали шта је. Огромне су то цифре биле за лијечење, њој мајка ништа није могла да помогне јер је била непокретна", рекао је  раније музичар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана