Меган добила парницу против таблоида

Танјуг
Меган добила парницу против таблоида

ЛОНДОН - Меган, војвоткиња од Сасекса, добила је данас парницу против британског таблоида Мејл он Сандеј за повреду ауторских права на писмо које је написала свом оцу, након што је суд утврдио да нико други не полаже права на њега.

Меган (39), супруга принца Харија, још у фебруару је добила већи дио потраживања без суђења, али је судија Марк Варби тада сматрао да о питању власништва ауторских права на писмо тек треба да се одлучи због могуће умјешаности њеног секретара за комуникације Џејсона Кнауфа, преноси Ројтерс.

Лист је тврдио да је војвоткиња намјеравала да садржај писма постане јаван и да је то дио медијске стратегије, јер је радила на електронским нацртима са Кнауфом, што значи да и он и Круна могу полагати права на ауторска права.

Међутим, на онлајн саслушању у вишем суду у Лондону, Варби је донио кратку пресуду у корист војвоткиње по питању ауторских права.

До тога је дошло након што је суду речено да је адвокатска фирма чији клијент "дјелује у име Њеног Величанства Краљице ... не сматра да је Круна власник ауторских права (било дјелимично или самостално) на електронски нацрт ".

Меганин правни тим рекао је да је Кнауф преко својих адвоката потврдио да није саставио писмо и да никада није тврдио да је то учинио.

„По мишљењу нашег клијента, то је било искључиво писмо војвоткиње", написали су Кнауфови адвокати.

Помоћник је само предложио да се укључи референца на војвоткињино лоше здравље, рекао је суду Меганин адвокат Ијан Мил.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана