Манекенка јавно о суровој стварности: "За њих сам дебела, траже да ми се виде кости"

ГС
Foto: Скриншот

Манекенка Ана Гант из Њујорка јавно је објелоданила сурову стварност коју крије моделинг индустрија и указала на неке од изазова са којима се она и њене колегинице боре.

Ана, која је иначе висока 178 центиметара и носи конфекцијски број 36, подијелила је видео на коме плаче и кроз сузе прича да су јој директори агенције у којој ради рекла да мора још да смрша - до те мјере "да јој се виде кости".

"Ово су дани када проклето мрзим што сам модел. Никада нисам довољно добра, а почела сам да радим 2014. и то док сам носила величину 32/34. Сада носим величину 34/36 и сваки дан ми приговарају. Управо сам имала кастинг и повредио ме је директор кастинга. Ја сам висока 178 цм и сада сам здрава, али сам годинама патила од поремећаја у исхрани, а сада се коначно осећам самоуверено док носим ову величину. У последњих 5 година добила сам 15 килограма."

Знам шта вам причам, у овој индустрији сам од 2014, а сада има 22 године. Била сам веома млада када сам прије седам година почела да се бавим манекенством. Од свих модела које сам упознала и са којима сам радила, веома мали број њих је тако мршав природно. Та величина не треба да буде стандард, јер оне девојке које су по природи тако мршаве, за њих је то у реду, али ја сам уморна од кастинга на којима мене и девојке које су попут мене терају да се изгладњујемо, све док не изгубимо менструацију."

"Ниси довољно добра", "Превелика си", "Твој стомак, шта није у реду са њим?"... Сада су ми рекли да нисам довољно мршава и да желе да ми виде кости, да је снимање почетком децембра и да могу да смршам мало. Проклета је 2021. и говоре ми да треба да смршам за снимање. Проклето сам завршила са овим", рекла је усплахирена млада манекенка.

Иначе, видео је постао виралан - за свега 24 сата прегледан је преко 9, 5 милиона пута, а Ана је добила на хиљаде коментара подршке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана