Луис Хамилтон о одбијању позива да глуми у филму Топ Ган 2

Г.С.
Луис Хамилтон о одбијању позива да глуми у филму Топ Ган 2

Луис Хамилтон морао је да пријатељу и глумцу Тому Крузу каже да неће моћи да прихвати улогу у његовом блокбастеру Топ Ган: Маверик.

Вишеструки шампион Формуле 1 Луис Хамилтон описује одбијање улоге пилота у новом филму Тома Круза "Топ Ган: Маверик" као "најтежу одлуку у животу".

Британски возач који је седам пута освајао титулу каже да је претходно прихватио улогу у овом филму.

Међутим, како је снимање наставка филма из 1986. године било заказано у јеку сезоне Формуле 1, морао је да одбије улогу.

"Топ Ган: Маверик" је наставак култног филма о пилотима борбених авиона из 1986. године.

Круз је поново у улози Пита Мичела "Маверика", америчког војног пилота.

Хамилтон каже да се спријатељио са Крузом послије позива позива холивудске звијезде да присуствује снимању научно-фантастичног филма Еdge of Tomorrow 2014. године.

Жеља из дjетињства да постане борбени пилот, Хамилтона је натjерала да пита Круза да глуми или учествује у снимању дугоочекиваног наставка филма Топ Ган.

"Када сам чуо да се снима наставак био сам у фазону: 'Јао, Боже, морам да питам Тома Круза (да глумим)", рекао је Луис Хамилтон за амерички часопис Венити Фер.

"Рекао сам му да ми није важно која је улога у питању, могао сам да чистим нешто, да радим нешто на сету."

У интервјуу, Хамилтон је додао да од дjетињства није волио да поштује правила и да је Међународна аутомобилска федерација (ФИА), управно тијело Формуле 1, увела строга правила да возачи не смеју да имају накит у болиду управо због њега.

"Ја сам једини возач који носи накит у току трке.

"Никада нисам волио да ми се нешто наређује, а људи воле да имају моћ и да је спроводе", рекао је возач Мерцедеса.

Хамилтон је рекао да лоша искуства са ауторитетом има још из дјетињства.

"Био сам дислексичан током школовања, трудио сам се из петних жила, али су ме смјестили у одјељење које има потешкоће у учењу и нису ми никада дали шансу да напредујем, нити ми помогли да напредујем.

"Наставници су ми говорили да од мене неће бити ништа и сјећам се кроз маглу да сам у сузама понављао да од мене неће бити ништа, вјеровао им, али нисам љут на њих јер су ми само дали вјетар у леђа да постанем неко", рекао је Хамилтон.

Британцси возач и даље размишља о даљем учешћу у тркама Формуле 1 послије контроверзног завршетка сезоне 2021. на Великој награди Абу Дабија у децембру.

Тренутно шести у текућем такмичењу Формуле 1, Хамилтон се попео на побједнички подијум у посљедњих пет трка.

Наговијестио је да би могао да настави сарадњу са Мерцедесом и послије истека постојећег уговора 2023. године.

"Лагаћу ако кажем да нисам размишљао о продужењу. Још волим да возим, још ми је све изазовно, тако да се заиста не осјећам да треба да напустим Формулу у скорије вријеме." преноси BBC.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана