Краљевско вjенчање у Србији

Б92
Краљевско вjенчање у Србији

Принц Михало Карађорђевић и Љубица Љубисављевић вjенчали су се данас у цркви Светог Ђорђа на Опленцу, након чега су њихова краљевска височанства престолонасљедник Александар и принцеза Катраина уприличили пријем за званице на Белом Двору.

Црквени обред служио је епсикоп источноамерички Иринеј.


Вјенчању принца Михаила Карађорђевића и Љубице Љубисављевић присуствовало је више од 300 гостију, чланова и пријатеља породице Карађорђевић, као и бројних угледних званица из јавног живота Србије и иностранства.

Вјенчању су присуствовали престолонасљедник Александар и принцеза Катарина, са дјецом принцем Филипом и Алисон, принцеза Линда Карађорђевић (мајка принца Михаила), принц Ђорђе Карађорђевић (младожењин брат), принцеза Фалон Рајман (супруга принца Ђорђа Карађорђевића), принцеза Јелисавета Карађорђевић, Маја Гојковић, предсједница Скупштине Србије, Младен Шарчевић, министар просвјете, науке и технолошког развоја, Денис Киф амбасадор Велике Британије у Србији и многи други.

Младенци су у чину поштвали српске обичаје, али су били и иноватори, па су осим у српској традиционалној музици, гости имали прилику да уживају у концерту виолончела двије дјевојчице, побједнице републичког такмичења.

Послужење се заснивало на традиционалној српској храни.

Принц Михало Карађорђевић рођен је 15. децембра 1985. у Лондону. Одрастао је у сеоском окружењу гдје је имао много времена да истражује и заволи природу. Организовао је велики број хуманитарних акција, а залаже се за интересе своје земље у свијету.

Принцеза Љубица рођена је и одрасла у Београду. Завршила је мастер студије на Фармацеутском факултету, бави се маркетингом и пише колумне на тему здравља, превенције и његе коже.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана