Колико је богатство Хоакина Финикса након Џокера?

Агенције
Колико је богатство Хоакина Финикса након Џокера?

Хоакин Финикс прешао је пут од дјечијег ТВ глумца до холивудске звијезде уз помоћ филмова попут Гладијатора. Посљедњи филм у ком Финикс глуми, Џокер, добио је више номинација за Златни глобус, што се свакако одразило и на његово богатство.

Финикс прилично отворено говори о свом дјетињству, па чак и о односу са колегиницом Руни Маром, али мање се тога зна о његовом финансијском стању. Ево шта знамо о томе.

За почетак, сајт Celebrity Net Worth процијењује његово богатство на 35 милиона долара.

Посљедњих неколико година Финикс је глумио у филмовима попут Она и Урођене мане, пише сајт Men's Health.

Његова зарада варирала је током цијеле каријере. Гладијатор је, свакако, филм од ког је Финикс највише зарадио. Међутим, није познато колико је новца добио за ту улогу.

Такође није познато ни колико је Финикс плаћен за улогу у Џокеру, али објављено је да је прихватио нижу плату у замјену за проценат од зараде филма. Према неким прорачунима, уколико добије макар 5 одсто од зараде филма, то би значило 25 милиона долара.

Филм Џокер је на благајнама широм свијета зарадио преко милијарду долара, а тренутно је први на листи филмова са “Р” ознаком по заради.

Финикс је подржао многе организације попут Амнести Интернешнела или Мировног савеза. Такође је у управном одбору фонда Ланчбокс, непрофитне организације која свакодневно обезбјеђује оброке ученицима у Совету у Јужној Африци.

Он је и веган, као и борац за права животиња. Појављивао се у огласима организације ПЕТА, а био је наратор и у документарном филму из 2005. који се бавио тиме како људи економски зависе од животиња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана