Као из далеке будућности: Софију Вергару тужили ембриони

Агенције
Као из далеке будућности: Софију Вергару тужили ембриони

Бивши вјереник глумице Софије Вергаре Ник Лоеб одустао је од тужбе у којој је тражио старатељство над два женска ембриона која је пар створио заједно, а која су замрзнута у клиници за вантјелесну оплодњу.

Међутим, Вергари борба тек предстоји, зато што су је сада тужили сопствени ембриони у Луизијани, у којој се пред законом оплођене јајне ћелије сматрају “лицима”.


Тужба због "кршења права на живот" истиче да су оплођене јајне ћелије, које се у судским документима називају “Ема” и “Изабела”, биле ускраћене за живот и због тога фонд који их заступа пред судом захтјева да се Лоебу дозволи пресађивање ембриона у материцу сурогат мајке, а да се Вергари не дозволе било каква родитељска права.

Пар је 2013. створио пет ембриона од којих су преживела два. Према уговору који су потписали, ниједан партнер не може да користи ембрионе без сагласности другог, али не прецизира шта се догађа са ембрионима када се пар растане, што се и догодило 2014.

Лоеб је касније тражио старатељство над ембрионима, али је одустао од даљег судског гоњења, јер суду није желио да открије имена двије жене које је оплодио, а које су касније абортирале.

Вергара је сада у браку са Џоом Манганелом и покушава да се избори за то да ембриони буду трајно замрзнути.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана