Кање Вест на челу милијарду и по долара вриједног посла

Агенције
Кање Вест на челу милијарду и по долара вриједног посла

Комшије у насељу Хиден Хилс готово увијек могу знати када је Кање Вест стигао кући. Његов црни “ламборгини” џип “грми као земљотрес” док прилази великој кући смјештеној у предграђу Лос Анђелеса у којој живи са женом Ким Кардашијан и њихово четворо дјеце. Богати репер своје богатство није остварио у музици, већ у бизнису са патикама вриједном више од 1,5 милијарди долара, наводи магазин “Форбс”.

Вест, који краси августовску насловницу овог магазина, свој бренд назива “Ламборгини патика”, очигледно правећи везу са аутомобилом који вози. Вест је први пут представио “јизи” патике 2009. године, након што је направио скице у авиону.

- Ја сам, у принципу, момак који прави ствари. Израђивати производе који код људи стварају огроман осјећај задовољства и рјешавају питања и проблеме у њиховом животу, то је начин доношења рјешења на који волим да радим - рекао је он.

Његов пословни успјех је велики заокрет у односу на 2016. годину, када је молио Марка Закерберга да инвестира милијарду долара у његове идеје и када је пријавио дуг од 53 милиона долара.

- Захвалан сам богу што сам направио пут од твитовања Марку Закербергу па до данас. Питали су ме људи зашто сам твитовао Марку и ја сам им говорио: “Чуо сам да тражи ванземаљце” - прича Кање.

Након овога отказао је уносну турнеју и пријавио се у болницу у Лос Анђелесу са симптомима поремећаја сна и привремене психозе, да би се онда појавио на бизарном састанку са Доналдом Трампом у Трамп торњу. Вест каже да је велики заокрет направио захваљујући религији - “Бити у служби Христа, радикална покорност”. Он такође тврди да му је стање биполарности, у којем се нашао, дало супермоћ која је откључала његову машту и није служила као препрека.

- Лудост је ријеч која се неће олако користити у будућности. Разумијем да је то стање у које људи могу доспјети, са којим се могу родити, у које могу улазити и из њега излазити. И има доста људи који су називани овим именом и који су завршили на овој насловници - рекао је Кање у пратећем интервјуу за магазин. Репер своје богатство сада троши на специјални белгијски паркет који је поставио у кући коју дијели са женом Ким Кардашијан и њихово четворо дјеце. Уколико оштети паркет, онда га једино може поправити елитни тим експерата из Европе. Укућани су чак добили специјалне папуче у којима ходају да не би оштетили паркет.

- Све у кући је он организовао. Никада нисам видјела икога ко толико пажње посвећује детаљима. Тако сам изузетно поносна на свог мужа - рекла је Ким.

Кање је на насловници “Форбса”.

- Сваки дан сам гледала како је напорно радио и колико је срца и душе уложио у свој бизнис, сваку идеју и производ који прави. Он ме инспирише сваког дана и тако сам срећна што је коначно препознат и што је добио признање које заслужује - додала је Ким.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана