Како пјева супруга Си Ђинпинга

ГС
Како пјева супруга Си Ђинпинга

Много прије него што се удала за најмоћнијег човјека Кине, Пенг Лијуан је већ знала каквог мужа тражи. У том тренутку била је познатија од политичара који је данас један од најмоћнијих на планети.

Прва дама Кине, Пенг Лијуан по много чему је другачија од својих претходница. Смјерна, симпатична, али и одлична у јавном наступу она је популарна и вољена у својој земљи и поштована свуда у свијету.

Прије него што се удала за Си Ђинпинга, у интервјуу 1999. за ток шоу у Хонг Конгу, тада позната пјевачица рекла је да жели мушкарца који је "успјешан, амбициозан и шеф у вези”.

Након што је Си изабран за лидера Комунистичке партије Кине 2013. и именован за предсједника Кине сљедеће године, Пенг је постала прва дама земље.

Она му је пратња на међународним конференцијама и дипломатским посјетама, а медији наводе да је њен супруг успјешан и популаран великим дијелом и захваљујући њој и њеној харизми и популарности коју уважава међу својим народом.

Ко је Пенг Лијуан

Једна је од најомиљенијих пјевачица у Кини. Рођена је 1962. године из потиче из породице умјетника у провинцији Шандонг.

Њена мајка је била позната кинеска класична оперска глумица.

Током каријере, 1984. придружила се Музичком бенду Народне ослободилачке армије о 2009. године постајући војни генерал-мајор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана