Како је Оназис заправо желио да уништи Џеки Кенеди?

Агенције
Како је Оназис заправо желио да уништи Џеки Кенеди?

Џеки Кенеди доживјела је скандал прије 32 године када су њене голишаве фотографије процуриле у јавност. Нова књига о овој породици тврди да је њих медијима подметнуо, ни мање, ни више него њен супруг Аристотел Оназис.

Један од тадашњих најбогатијих грчких тајкуна Аристотел Оназис обасипао је поклонима и пажњом удовицу Џона Кенедија, а она се коначно за њега удала 1968. године. Додуше њихов брак није дуго трајао, чак је за његово вријеме богати Грк имао аферу с оперском пјевачицом Маријом Калас.

У књизи Кристофера Андерсона „The Good Son: JFK Jr. And the Mother He Loved" биће изнете многе тајне чувене породице, као и начини на које је путем веза у медијима Оназис желио да укаља савршени имиџ Џеки Кенеди.

Наводно, Аристотел је злостављао Џеки и стално о њој говорио као о удовици, а своју аферу са Маријом Калас није чак ни крио. Временом је постао уморан од Џекиних оптужби да због њега нема приватност од медија, па је смислио освету.

Фотографима је јавио тачно вријеме и и плажу Скорпиоса на којој се Џеки одмара, а већ наредних дана голе фотографије Џеки Кенеди су обишле свијет, а она је добила надимак „жбунић од милион долара".

Аристотел је често знао да позове фотографе да га сликају у друштву Марије Калас, када би се и хвалио:

"Сви овде знају три ствари о Аристотелу Оназису. Је**м Марију Калас, је**м Жеклин Кенеди и је**но сам богат!"

Ипак, Аристотел није дочекао развод већ је умро прије тога.

Друга књига о славној породици тврди да Џеки није била тако снажна као што су је медији представљали.

У доба када је читава америчка нација оплакивала Џона Кенедија Џеки је постала симбол снаге и грациозности, али то баш и није тачно.

Заправо, тврди се да се након убиства супруга сломила и имала поремећај пост-трауматског стреса. Џеки се сцене убиства непрестано подсјећала, обузимале су је црне мисли и непрестани страхови, а наводно је једном приликом покушала и да изврши самоубиство.

Тек након смрти другог супруга Аристотела Оназиса Џеки је потражила помоћ психијатра, те успјешно до своје смрти 1994. године успјешно контролисала своје страхове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана