Jay-Z исписао историју Гремија као најноминованији извођач свих времена

ГС
Foto: скриншот

Амерички репер и текстописац Jay-Z исписао је хисторију Гремија. У својој каријери репер је добио укупно 83 номинације за Греми, што га чини најноминованијим умјетником свих времена.

У уторак је на церемонији Grammy Awards  2022 Jay-Z добио три признања и тако надмашио продуцента Quinciya Jonesa с којим је претходно дијелио број од укупно 80 номинација.

Репер је номинован за свој рад у категоријама за најбољу рап пјесму с хитовима "Bath Salts" и "Јail" те рад на посљедњем албуму Кaнyе Wеsта "Donda", који је проглашен албумом године.

Хип-хоп легенда иза себе има неколико прилично узбудљивих мјесеци.

Прошлог мјесеца примљен је у "Rock & Roll Hall of Fame", као први соло репер који је продао 50 милиона албума и 75 милиона синглова широм свијета. Међу бројним почастима путем видеа је добио и поруку бившег предсједника Барацка Обаме. Почаст му је одао и глумац и комичар Dave Chappelle личним говором на церемонији у Clevelandu.

Ипак, репер није једина особа у својој породици која је ушла у хисторију Гремија.

Његова супруга, свјетска поп дива Beyonce, у марту је оборила рекорд као жена која је освојила највише Гремија награда, а њихова 9-годишња кћер Блуе Ивy постала је друга најмлађа особа која је истог мјесеца освојила ову престижну награду својим доприносом у пјесми "Brown Skin Girl".

Поред успјешне каријере, ова породица ужива у сретном и складном браку, а многима важе као један од највећих узора са свјетске музичке сцене.

Иначе, додјела Гремија требала би се одржати 31. јануара 2022. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана