Испитују се нови наводи на рачун Расела Бренда оптуженог за силовање

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

ЛОНДОН- Британски комичар, глумац и ТВ лице Расел Бренд се суочава са новим оптужбама због свог понашања према женама само неколико дана након што је оптужен за силовање, сексуалне нападе и емоционално злостављање.

Четири жене су изнијеле оптужбе на његов рачун за сексуалне нападе у периоду између 2006. и 2013. године у оквиру истраге Тајмса, Сандеј Тајмса и Канал 4, док он те наводе негира.

Од објављивања оптужби, лондонски Тајмс је објавио да га је контактирало "неколико жена" са тврдњама о Бренду, али њихови наводи још нису истражени и "сада ће бити ригорозно проверени".

Бренд негира све оптужбе на свој рачун.

У међувремену се огласила Метрополитенска полиција поводом ових оптужби и поручила да охрабрује жртве сексуалног напада да контактирају полицију.

"Свјесни смо медијског извјештавања о низу навода о сексуалном злостављању. У овом тренутку нисмо добили никакве извјештаје у вези са тим. Ако неко вјерује да је био жртва сексуалног напада, без обзира на то колико давно се то догодило, охрабрујемо га да контактира полицију", рекао је портпарол полиције.

Британски јавни сервис Би-Би-Си саопштио је јуче да хитно разматра питања која су покренута оптужбама за сексуални напад против свог бившег запосленог, британског комичара и глумца Расела Бренда.

Бренд (48), бивши супруг америчке пјевачице Кејти Пери, радио је на радио програмима Би-Би-Сија између 2006. и 2008. године.

Канал 4 такође покреће интерну истрагу о наводима који су објављени у њиховом програму и охрабрује сваког ко је био свестан таквог Брендовог понашања да их контактира директно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана