И у Холивуду славе Божић

Агенције
И у Холивуду славе Божић

Бројне планетарно познате личности најрадоснији празник Божић славе по Јулијанском календару у јануару. Док су неки вјеру преузели од предака, други су је промјенили због љубави и партнера.

Славни глумац Кристијан Бејл је примио православну вјеру након женидбе са Сиби Блажић, манекенком спрског поријекла. Она је агент за некретнине, а дијете је српских емиграната који су шездесетих отишли у Америку. Страни медији су брујали како су се Кристијанове мајка и сестра противиле и биле против ове везе, али глумац није одустао од љубави.

Кристијан је чврсто ријешио да му и дјеца знају српски језик, па се тако у њиховом дому често могу чути српске успаванке, и практикују се сви православни обичаји.

Џенифер Анистон

Једна од најпознатијих америчких глумица, која се прославила у ТВ серији “Пријатељи”, православље је наслиједила од оца, који је рођен као Јанис Анастасакис на грчком острву Крит.

Џенифер је давала добротворне прилоге за цркву под окриљем Васељенске патријаршије.

Том Хенкс

Славног оскаровца љубав је навела да прихвати православну вјеру. Рођен је као католик, али је прешао у православну веру након што се оженио колегинициом Ритом Вилсон, која је грчко-бугарског поријекла.

“Мислим да је православље моје духовно наслијеђе. Оженио сам се у истој цркви у којој је моја супруга крштена и у којој су крштена наша дјеца”, рекао је једном приликом Том Хенкс, преноси Блиц.

Наоми Кембел

Најпознатији супермодел на свијету Наоми Кембел рођена је у Енглеској, а поријекло води са Јамајке. И њу је љубав навела да промени вјеру. Док је дугонога љепотица била у вези с руским тајкуном Владиславом Дороњином, постала је вјерник Руске православне цркве.

Ким Кардашијан

Иако рођена у Лос Анђелесу, звијезда ријалити програма Ким Кардашијан, која је поријеклом из Јерменије, прави гозбу 6. јануара и 7. јануара не пропусти да путем друштвених мрежа честита Божић. Њена породица вуче коријене из Јерменије, а њени преци живјели су на подручију данашње Турске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана