Хердова коначно признала да није донирала новац од развода - криви Депа јер ју је тужио

ГС
Foto: Архива

Амбер Херд коначно је признала да није исплатила обећану донацију од 3.5 милиона долара ACLU-u, након што је тврдила да је новац од развода донирала у хуманитарне сврхе, пише Дејли Мејл

Свједочећи на суду у понедјељак, Хердова је рекла да није донирала обећану суму новца од нагодбе за развод, вриједне 7 милиона долара, јер ју је Деп тужио. Међутим, Хердова је неколико пута тврдила - укључујући под заклетвом у Деповом случају клевете 2020. у Великој Британији - да је читав износ донирала у добротворне сврхе.

Хердова се појавила у холандској емисији " RTL Late Night" 2018. године гдје је рекла: "Укупно је донирано 7 милиона долара - поделила сам их између ACLU-a и Дјечје болнице у Лос Анђелесу. Нисам хтјела ништа".

Амбер је на суду рекла да још није уплатила пуну донацију јер ју је Џони тужио за 50 милиона долара у марту 2019.

"У потпуности намјеравам да испоштујем сва своја обећања. Вољела бих да престане да ме тужи, да бих могла", додала је.

Теренс Доерти, главни оперативни директор и главни саветник ACLU-а, свједочио је раније у случају и рекао да је до сада од Хердове или у њено име донирано укупно 1.3 милиона долара. Од тог новца Хердова је директно донирала 350.000 долара у децембру 2018. и од тада није уплатила новац. Деп је платио 100.000 долара, а још 350.000 долара стигло је из фонда у инвестиционој компанији Фиделитy.

Још једна уплата од 500.000 долара дошла је с рачуна у инвестиционој компанији Вангуард, за коју је Доерти рекао да вјерује да је то фонд који је основао Илон Маск. Амберина адвокатица Илејн Бредехофт питала је зашто је Хердова прихватила нагодбу од Депа од 7 милиона долара.

"Није ме било брига за новац. Речено ми је да ако не пристанем на износ који се може поништити, никада се нећемо нагодити. Узела сам далеко мање од онога што су ми нудили и на шта сам имала право", рекла је.

Хердова је рекла да је новац донирала у добротворне сврхе јер никада није била заинтересована за Џонијев новац, преноси Б92.

"Само сам жељела своју сигурност и своју будућност, а он је то угрозио… Жељела сам да ме остави на миру. То говорим од 2016. године", закључила је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана