Халид Муслимовић преварио заљубљену обожаватељку за 400.000 долара

Agencije
Халид Муслимовић преварио заљубљену обожаватељку за 400.000 долара

Најутицајнији аустралијски портал 9News пише да је држављанка БиХ Соња Башић, с адресом становања у Аустралији, оптужила познатог бх. фолк пјевача Халида Муслимовића да ју је преварио за 400.000 долара док су наводно били у вези, а након тога ју је, како је сама рекла, и брутално претукао.

Када је самохрана мајка Соња Башић отишла с пријатељицама на концерт у Мелбурну 2015. године, није ни слутила да ће јој то заувијек промијенити живот, пише наведени медиј.

У тексту стоји како ју је "суперзвијезда" Халид Муслимовић на том наступу упознао, а касније и завео, што ју је коштало новца и скоро живота.

"Ухватио ме за руку и желио се фотографирати са мном. Тако је све почело. Он је чудовиште, животиња", рекла је раније Башић за A Current Affair.

Она наводи како је након тога услиједила бурна и дуга романса која ју је коштала, према њеним ријечима, стотине хиљада долара и готово довела до тога да изгуби живот.

Иако је слава Халида Муслимовића била на врхунцу прије више деценија, пјевач и даље ужива велико поштовање мноштва женских фанова. Како пише наведени аустралијски портал, његови хитови и врхунски музички спотови учинили су да га многи пореде с великим европским музичарем Андреом Риеуом.

Башић тврди да је Муслимовић своје глумачке способности добро искористио током њихове трогодишње везе, док су путовали Аустралијом и остатком свијета. Она говори да, када и не би били заједно, непрестано би комуницирали путем СМС порука.

Она истиче да није требало дуго да Муслимовић почне тражити новац од ње како би му помогла у финансирању пројеката оживљавања или поновне изградње његове музичке каријере.

"Била сам заљубљена у њега. Ја сам имала осјећај да му помажем, мислила сам да то неће бити проблем", рекла је.

Укључујући путне трошкове и десетине међународних трансфера новца путем Western Uniona, Башић процјењује да је укупно на рачуне Халида Муслимовића пребацила скоро 400.000 долара за вријеме њихове везе.

Каже да је Муслимовић увијек обећавао да ће вратити новац, али истиче да је тек касније схватила да је постала жртва љубавне преваре, тј. случаја када се неко претвара да је заљубљен у неку особу само да би од ње "извукао" новац.

Ова самохрана мајка из Мелбурна, како каже, почела се "утапати у дуговима", а као резултат свега тога изгубила је и посао.

Када је схватила да јој музичар неће вратити новац, одлучила је одлетјети у БиХ и сукобити се с бившим љубавником. Била је то одлука за коју је рекла да ју је скоро коштала живота.

"Ударио ме је песницом у лице. У тој фази почела сам губити свијест, а потом ме зграбио за руку и угризао. Онда ме бацио на земљу", тврди она.

Башић каже да је полиција пјевача оптужила за напад и угрожавање живота, али истиче како ће се вјероватно изјаснити да није крив када се крајем мјесеца обрати суду. Овај скандал изазвао је велико интересовање европских таблоида, а Соња Башић је некада веома популарног пјевача одлучила пријавити и Њестерн Униону због финансијске преваре.

"Молимо вас, имајте на уму да смо након завршетка наше истраге одлучили вратити основни износ вашег новца, као и припадајућу накнаду", стоји у одговору који је Western Union упутио Башић још у априлу, али она тврди да још увијек није добила новац.

Она се тренутно боји да се неће моћи вратити у БиХ како би свједочила против човјека за којег тврди да ју је скоро убио.

"Требам правду, морам закључити ову животну епизоду. Овај човјек мора платити за оно што је учинио", казала је на крају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана