Гори Армани: Раскошно имање гута пламен на Сицилији

ГС
Foto: Агенције

Модни дизајнер Ђорђо Армани и још тридесетак људи били су приморани да побјегну из својих вила током ноћи због пожара који се догодио на сицилијанском острву Пантелерија.

Како преносе страни медији, пламен је пријетио да захвати и Арманијеву вилу, али су из његове прес службе рекли да до тога није дошло, али да су Армани и његови гости евакуисани на чамац у оближњој луци током ноћи.

Шеф регионалне агенције за цивилну заштиту Салваторе Цоцина рекао је да се сумња да је пожар подметнут, а да је око 30 људи било приморано да потраже друго уточиште на сигурнијим дијеловима острва.

Градоначелник острва Винћенцо Кампо рекао је новинској агенцији АНСА да два канадера раде на гашењу пожара и да је вјетар доста ослабио.

"Послије великог страха од синоćњих дешавања, Пантелерија се враćа у нормалу", рекао је Кампо. "Изгледа да је најгоре прошло."

Пантелерија, која се налази између Сицилије и Туниса, популарна је плажа и дестинација за планинарење која укључује древна археолошка налазишта и природне географске формације, преноси Б92.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана