Глумица на мети критика јер њен бренд шири страх од хране: “Будите што мршавији!”

Агенције
Глумица на мети критика јер њен бренд шири страх од хране: “Будите што мршавији!”

Глумица је осмислила бренд “Goop” како би промовисала здрав начин живота. Гвинет Палтроу почела је да промовише бренд 2008. године. Нашла се, међутим, на удару критика када је почела да дијели савете којима промовише “страх од хране”. Један од чланака објављен на сајту поручује корисницима да они треба да имају “најмању тјелесну тежину”. Тај чланак је дјело психолога докторке Тасије Ман, а њен колега са Кембриџа научник доктор Гилс Јео упутио јој је оштру критику.

“Ово је опасна сугестија јер ће је многи људи схватити као поруку да треба да буду што мршавији могу. Неодговорно је јер је идеја толико подложна погрешном схватању, а поготово за младе дјевојке које имају предиспозиције да развију поремећаје у исхрани”, рекао је доктор Гилс.

Он је додао да не постоји могућност да се израчуна најмања могућа тежина са којом можете да живите, као и да људи не треба да се боје хране и не треба да буду преоптерећени дијетама, пише Дејли стар.

“Goop је дио разлога зашто су људи почели да се боје да једу”, рекао је он.

Докторка Ман је покушала да се одбрани и боље објасни израз који је употребила и нагласила да се то односи на најмању могућу тежину коју можемо да имамо, а да при том не држимо ригорозне дијете и имамо нездраве навике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана