Глумац наручио напад на себе, подигнута оптужница

Агенције
Глумац наручио напад на себе, подигнута оптужница

Телевизијски глумац Џаси Смолет, ухапшен прошлог мјесеца јер је организовао лажни напад како би подстакао каријеру, оптужен је по 16 тачака оптужнице за лажно пријављивање полицији да су га напале двије особе вређајући га због расе и сексуалне оријентације.

Џаси Смолет је крајем јануара поднио тужбу у којој је навео да су га маскиране особе напале у центру Чикага уз увреде због расе и сексуалне оријентације. Затим су га наводно физички напали и везали му омчу око врата и “посипали неком хемикалијом”.

Испричао је и да су му нападачи викали да су у земљи “МАГА”, према слогану из кампање америчког предсједника Доналда Трампа (Make America Great Again). Према полицији, двојица браће, који су обојица црнци, признали су да им је Смолет платио да исценирају напад.

Локални новинари пронашли су снимке надзорне камере двојице браће како купују ствари које су наводно употребљене у превари, међу којима и црвену капу и маске за лице. Смолет је под истрагом и због расистичког писма које је упутио самом себи. Кад то писмо није одјекнуло онако како је очекивао, он је прибегао организовању лажног напада на себе.

Тај лажни напад у почетку изазвао низ осуда. Бројне познате особе су га подржале, попут глумице Еме Вотсон, пjевачице Кети Пери и бившег потпредсjедника Џоа Бајдена, као и низа других демократа.

Смолетов адвокат Марк Герагос рекао је да је оптужба “сувишна и осветољубива” и додао да његов клијент одлучно тврди да је недужан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана