Глазгов и Ливерпул могући домаћини Пјесме Евровизије 2023.

Tanjug
Foto: Pinknews

ЛОНДОН- Би-Би-Си је данас објавио да надметање за 67. домаћина Песме Евровизије, која ће бити одржана 2023. године, улази у завршну фазу и потврдио да Глазгов и Ливерпул остају у конкуренцији за домаћина.

Би-Би-Си је то саопштио након детаљне процјене коју ради од 12. августа, када је објављено да су Бирмингем, Глазгов, Лидс, Ливерпул, Манцестер, Њукасл и Шефилд ушли у ужи избор као кандидати за домаћине такмичења, преноси Ројтерс.

Коначна одлука бити донијета за неколико недеља након разговора са званичницима Глазгова и Ливерпула.

Фил Харолд, председник комисије коју је Би-Би-Си овластио за избор града домаћина, захвалио је градовима кандидатима наводећи да су показали ентузијазам и страст према Евровизији која постоји широм УК.

"Били смо невероватно импресионирани квалитетом и креативношћу свих градских понуда", навео је Харолд.

Додао је да је песма Евровизије веома сложен догађај, а Ливерпул и Глазгов имају најјацу укупну понуду.

"Одлучни смо да такмичење за Пјесму Евровизије 2023. буде такво да одрази победничку позицију Украјине, али и да то буде догађај у којем може да учествује цела Велика Британија", каже Харолд.

Ројтерс подсјећа да је Британија домаћин Песме Евровизије 2023. године у име Украјине, која је ове године побиједила на такмичењу.

Коначну одлуку о граду домаћину Пјесме Евровизије 2023. доноси Би-Би-Си у сарадњи са Европском радиодифузном унијом (ЕБУ).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана