Фотографија Викторијиних анђела која је разбjеснела јавност

Агенције
Фотографија Викторијиних анђела која је разбjеснела јавност

Око 500 људи из Велике Британије потписало је петицију која захтјева да се слоган нове линије доњег веша Викторијас сикрета промјени јер шаље погрешну поруку свијету.

Већ смо навикли да доњи веш ове модне куће рекламирају можда најлепше и најзгодније жене на свијету, али посљедња линија доњег веша названа "Perfect Body " према мишљењу неких је увредљива за жене широм свијета.

Потписници петиције кажу да ова порука значи дискриминацију јер су многи схватили кроз ову рекламу да само ове манекенке имају савршено тијело, а добро знамо којим су све здравственим одрицањима склоне да би имале такву линију.

Они захтјевају да се ова америчка модна кућа извини јер је користила погрешне ријечи којима је пољуљала самопоуздање многим женама.

"Они користе слоган "Савршено тијело" како би привукли жене да купе овај доњи веш да би се осијећале пријатније у својој кожи, али у исто вријеме изазивају осјећај несигурности у сопствени изглед, што је поприлично манипулативно. Захтјевамо да промене назив кампање и јавно се извине", рекли су потписници петиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана