Ево колико је “тежак” Бред Пит

Агенције
Ево колико је “тежак” Бред Пит

Бред Пит је велика холивудска звијезда, а редовно доноси осмоцифрене зараде филмовима у којима глуми, попут Господина и госпође Смит или Светског рата З. Али колико је у ствари богат?

Пит има четири филма спремна за објављивање ове године, и то од стране своје продукцијске куће План Б. Такође је номинован и за најбољег споредног глумца због своје недавне улоге у Тарантиновом филму “Било једном у Холивуду”.

Богатство Бреда Пита процијењено је на око 300 млиона долара.

Амерички глумац добио је 4 милиона долара за филм “Седам” из 1995. а већ слиједеће године је зарадио 10 милиона долара за улогу у филму “Спавачи”. Зарадио је, такође, око 20 милиона долара за филм “Господин и госпођа Смит” из 2005. године, а сада толико зарађује за већину главних улога у филмовима гдје није продуцент.

Међутим, Пит је прихватио плату од 10 милиона долара како би се појавио у филмовима попут “Проклетници” и “Било једном у Холивуду”. Прихватио је и плату од 10 милиона долара у замјену за проценат од зараде када је глумио у “Оушнових 11”, и на крају зарадио око 30 милиона долара од тог филма.

Након рођења њихових близанаца Нока и Вивијен 2008. године, Пит и бивша супруга Анђелина Џоли продали су права на фотографије близанаца часописима “Hello!” и “People” за око 14 милиона долара, што је рекорд за најскупљу фотографију славних свих времена. Сав приход од фотографија дали су у добротворне сврхе.

Бред Пит и иначе учествује веома често у добротворним акцијама.

Учествовао је и донирао у добротворне и хуманитарне сврхе, укључујући ONE кампању, Make It Right Foundation и Jolie-Pitt фондацију, глобални фонд за хуманитарну помоћ. Заједно са Џолијевом донирао је милион долара Љекарима без граница 2010. године, након земљотреса на Хаитију.

Када је Џолијева поднијела захтјев за развод 2016. године, Форбс је процијенио да су од свог брака 2014. године зарадили заједнички 117,5 милиона долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана