Ево како је Лепа Брена добила чувени надимак

ГС
Ево како је Лепа Брена добила чувени надимак

Свима је познато право име Лепе Брене, а мање је познато како је она добила чувени надимак с којим се и прославила.

Наиме, познато ТВ лице Милован Илић Минимакс заслужан за је успјех бројних пјевача, а између осталих и Фахрете Јахић којој је управо он заслужан за дио њеног популарног надимка.

"У том периоду сам почела активно тренирати кошарку. На кошаркашком терену 1975. године је и настао мој данашњи надимак Брена. Надимак ми је дао мој тадашњи кошаркашки тренер, Влада Бајер. Тренеру је било комплициковано дозивати ме 'Фахрета, Фахрета!' Играла сам центар или бек. Моје колегице су биле Мила, Ката... Све нека кратка имена. И каже он мени: 'Ја ћу тебе звати Брена'. Ја кажем: Ко је та Брена?!' Као прво, глупо име. Мислим, од свих имена која су могла бити љепша", рекла је Брена једно приликом.

Брена је појаснила и како се њен надимак с кошаркашких терена пренио и на естраду, преноси Кликс.

"У Босни, то је био синоним за лијепу дјевојку. Увијек сам се вољела истицати, изборити се за своје мјесто под сунцем. Ма, била сам као шило! Зато сам се и нашла под кошем, с лоптом у рукама. Ту је дошао до изражаја и мој смисао за реалност. Схватила сам да нисам довољно талентована за кошарку и да ће увијек бити бољих од мене које нећу достићи. Кад ме је касније Саша Поповић питао имам ли неки надимак, сјетила сам се тог догађаја, и тако постала - Брена. Током гимназијских дана почела сам пјевати по забавама. Коначно сам схватила да је сцена мој терен", испричала је Брена своједобно.

Међутим, то није све. Надимак Брена није био потпун. Године 1981. Минимакс испред 'Брена' додао је и 'Лепа', па је тако настао надимак под којим се пјевачица прославила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана