“Елен Деџенерес шоу” престаје са емитовањем након 19 година

Срна
“Елен Деџенерес шоу” престаје са емитовањем након 19 година

ВАШИНГТОН - Америчка телевизијска водитељка Елен Деџенерес изјавила је за лист “Холивуд репортер” да ће прекинути да снима емисију “Елен Деџенерес шоу” након 19 година емитовања.

Она ће о својој одлуци разговарати у сутрашњој емисији у којој ће гостовати чувена америчка водитељка Опра Винфри, пише магазин “Варајети”.

 “Када сте креативна особа, константно вам је потребан изазов. Упркос величини емисије и колико год шоу био забаван – једноставно више није изазов”, рекла је Деџенересова.

Емисија “Елен Деџенерес шоу” први пут је емитована 2003. године и до сада је освојила више од 60 престижних награда “Еми”.

Троје главних продуцената прошле године је напустило тим, а Деџенересова се извинила након извјештаја о “токсичном радном окружењу” и обећала “ново поглавље”.

Снимање и емитовање емисије званично ће се завршити на крају сезоне 2021/22. године.

Гутерес: Потребно је удвостручити производњу вакцина

Генерални секретар УН Антонио Гутерес изјавио је данас да је потребно удвостручити производне капацитете вакцина против ковида 19 и да је неопходна поштенија дистрибуција у земљама у развоју које се суочавају са новим таласима пандемије.

Бројне земље суочене су са недостатком вакцина, посебно Индија, гдје је због другог таласа пандемије болнице немају кисеоника, а мртвачнице су претрпане, док истовремено ЕУ чува вишак вакцина.

“Потпуно је неприхватљиво живјети у свијету у којем развијене земље могу да вакцинишу већину свог становништва, док многе државе у развоју немају приступ ниједној дози”, рекао је Гутерес након сусрета са министром спољних послова Русије Сергејом Лавровом у Москви.

Он је навео да се нови сојеви вируса “шире као пожар” у разним дијеловима земаља у развоју.

Према његовим ријечима, сви имају интерес од тога да вакцине буду доступне свима.  

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана