Еклстон негирао да је ухапшен

B92
Foto: Getty

Бивши први човјек Формуле 1 Берни Еклстон тврди да није био ухапшен у Бразилу, упркос томе што је у његовом пртљагу пронађен непријављени пиштољ.

Бразилска полиција је објавила да је Еклстон ухапшен у сриједу увече на аеродрому у мјесту Кампињас, пошто је у његовом пртљагу скенирано ватрено оружје.

"Никада нисам био ухапшен. Био је то блесави мали инцидент. У последње време нисам имао никакав публицитет и мислио сам да би требало да учиним нешто да га добијем", рекао је бивши први човјек Ф1, који је потврдио да је морао да плати кауцију од 6.060 реала (1.260 долара) прије него што му је допуштено да напусти Бразил.

"Хтели су да то платим у локалној валути, коју никада нисам имао. Онда се догодила још једна драма у покушају да се пронадје новац. Напуштао сам земљу, нисам имао локални новац. Била је то права драма, непотребна, ни због чега", додао је он.

Еклстон се тренутно са породицом налази у Португалији.

"Тај пиштољ сам купио од механичара Формуле 1 у Бразилу пре много година, без муниције. То је требало да буде средство одвраћања. Рекли су да ми је потребно нешто овакво. Могло би да упали ако би неко покушао да те опљачка или нешто слично. Због тога сам купио пиштољ од тог "типа"", истакао је Еклстон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана