Џони Деп долази у Београд

ГС
Foto: Илустрација

Прослављени холивудски глумац Џони Деп долази у Београд 19. октобра поводом промоције првог анимираног серијала, произведеног у Србији у продукцији компаније "Арћангел Дигитал Студиос" Милоша Биковића, креираног од стране италијанског студија Иерволино Студиос (ИЕС).

Овом приликом компанија ИЕС ће и свечано отворити свој студио у Београду.

"Веома сам срећан због тога што сам, упркос непредвиђеним дешавањима у свијету, успио да одржим обећање које сам дао прошле године, а то је да ће Џони Деп доћи у Београд, и то као наш гост", рекао је Андреа Иерволино, директор и оснивач продуцентских компанија "Иерволино & Ладy Бацарди Ентертаинмент" и "Иерволино Студиос".

"Једва чекам да заједно са њим и Милошем Биковићем, као нашим стратешким партнером, представимо јавности у Србији оно на чему смо радили у протеклих годину дана", навео је италијански продуцент Иерволино, преносе Независне.

Током београдске посјете 19. октобра, Џони Деп, Андреа Иерволино, Ладy Моника Бацарди (суоснивач италијанских компанија) и Милош Биковић представиће јавности свој најновији заједнички пројекат, реализован уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије.

Ово је наставак дугорочне сарадње коју Џони Деп има са филмском и телевизијском продукцијском кућом Иерволино & Ладy Бацарди Ентертаинмент, матичном компанијом Иерволино Студиос из Србије.

Славни глумац је играо у запаженом дугометражном филму ове продукције - "Чекајући варваре" (2020), рађен по истоименом роману јужноафричког нобеловца Џона Максвела Куција, који је написао и сценарио.

Режију је потписао истакнути колумбијски редитељ Сиро Гера, у свом првом остварењу на енглеском језику, док су главне улоге имали Џони Деп, Роберт Патинсон и Оскаровац - Марк Рајланс.

Холивудски глумац је давне 1992. године играо у независном америчком филму "Аризона Дреам" нашег редитеља Емира Кустурице, и касније (2009) је био гост на фестивалу "Кустендорф" на Мећавнику.

Продуцент Иерволино је током снимања анимиране серије, рекао да су у екипи сви веома узбуђени што су још једном постигли договор са Џонијем Депом, и истакао да су успјешно сарађивали на споменутом играном филму "Чекајући варваре".

Такође је открио да је ово први пут да један холивудски глумац учествује у продукцији краткометражних анимираних садржаја, што је додатна потврда да је овај формат будућност филма и да су на правом путу.

Прва сезона првог анимираног серијала креираног у Србији, састављена од 54 епизоде најквалитетнијег садржаја за дјецу и све љубитеље анимације, биће ускоро доступна на стриминг платформама широм свијета, најавили су из продукције.

На стварању серијала је у претходних годину дана радило више од стотину умјетника и креативних стручњака из Иерволино Студиос-а у Београду и Новом Саду, док његову продукцију потписује партнерска кућа - Арћангел Дигитал Студиос.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана