Депардје: Волим Путина, често идем у Совјетски Савез

Агенције
Депардје: Волим Путина, често идем у Совјетски Савез

Популарни француски глумац Жерар Депардије, који у Кану представља свој најновији филм “Valley of Love” (Долина љубави), у ком игра са својом не мање славном земљакињом Изабел Ипер, трудио се да не изазове контроверзу одговарајући на питања новинара о Украјини и Русији, али није могао да одоли, а да не похвали свог доброг пријатеља, руског предсjедника Владимира Путина.

“Ја сваког волим и сматрам да је сукоб страшна ствар”, казао је глумац на конференцији за штампу након пројекције филм. “Познајем Владимира Путина, кога јако волим. Често одлазим у Совјетски Савез, овај у Русију”, додао је он изазивајући салве смијеха међу присутнима.

Како преноси АФП, 66-годишњи глумац је инсистирао да “нико не разумије ситуацију у Украјини”, гдје западне силе оптужују руског предсједника да је илегално припојио Крим и да наставља да наоружава проруске сепаратисте.

“Као и сви, шокиран сам ситуацијом”, навео је он, додавши да “воли украјински народ” али да сукоби “нису његово поље дјеловања”. “Исто важи и за Русију, у којој постоје многе народности... Не претендујем да знам или да будем гласноговорник било чега. Мрзим рат, мрзим сукобе јер људи умиру”, рекао је Депадије, напоменувши, међутим, да је којим случајем Америка анектирала Крим то би било нешто сасвим друго.

“Размислите о томе”, казао је он. Депадије се спријатељио са руским предсједникоми прихватио руско држављанство након што се побунио против одлуке француских власти да уведу екстра порез за најбогатије.

Легендарни глумац, који је годинама одушевљавао, али и скандализовао своје земљаке, рекао је да је срећан што и даље може да снима у Француској. “Постао сам глумац јер то волим, то ме чини срећним, а притом могу да зарадим много новца. То можда звучи вулгарно, али ствари тако стоје”, казао је Депардје који је познат по томе да нема длаке на језику. Кански фестивал се завршава у недјељу свечаном додјелом Златне палме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана