Дејвид Боуви добио звијезду на Стази славних у Лондону

Tanjug
Foto: Twitter

Легендарни британски рок музичар Дејвид Боуви постхумно је одликован добијањем звијезде на Стази славних музичара у Лондону, придруживши се тиме музичким звијездама, групи "Тhe Who", кантауторки Ејми Вајнхаус, као и групама "Меднес" и "Soul II Soul".

Творевина у Боувијеву част откривена је на церемонији у његову част, на којој су свирани највечи хитови музичке легенде.

"Ово је само један један од оријентира за Боувијево насљеђе, узимајући у обзир плодоносну музику, филмове, видео снимке и све што је овај умјетник урадио за културу", рекао је Вуди Вудманси Ројтерсу.

Вудманси је био бубњар у једном од Бовијевих пратећих ансамбала, те је имао прилику да учествује у откривању споменика у част овог умјетника.

"Био је невјероватан умјетник, он је био особа која је радила нон стоп, његов дан је био испуњен радом, то се могло видјети у његовом плодоносном стваралаштву. Он је могао да се представља различите ликове и музичке жанрове које је радио и да то изводи, ја не мислим да је ико то икада постигао, Боуви је био јединствен, заиста јединствен", додао је Вудманси на церемонији.

Лондонска стаза славних музичара основана је 2019. године, по угледу на Холивудску стазу славних, а први лауреат је била група "Тhe Who".

Након велике пандемије, која је утицала на одржавање многих јавних дешавања, откривање и одавање почати Боувију је први пут уприличено послије марта 2020. године

Подсјећања ради, овога мјесеца је изашао и документарни филм о британском кантаутору Дејвиду Боувију, под називом "Мооnage Daydream".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана