Чудесна прича о Београђанки са Врачара која је постала краљица Холивуда

Агенције
Чудесна прича о Београђанки са Врачара која је постала краљица Холивуда

Душица Радосављевић, у САД познатија као Денис Хејл, краљица је друштвене сцене и жена без које ниједан важан догађај у Холивуду не може да прође.

Као млада дејвојка побјегла је у Италију из тадашње Југославије, тачније Београда у којем је живјела у сиромаштву. Била је избјеглица без докумената, а живјела је у избјегличком кампу.


Убрзо је почела да ради као манекенка за мање модне куће и тада је упознала свог првог супруга, богатог Италијана Ђузепеа Ђагантеа.

"Прије удаје нисам знала да је толико богат. Тада сам имала 16 година, пет хаљина, двије торбе и три пара ципела. Било ми је тешко, али сам осјећала да ме чека нешто дивно", рекла је прије 15 година у интервјуу за српски "Глас јавности".

С првим супругом пропутовала је цио свијет. Ипак, након развода отишла је у САД, гдје је упознала Вићентеа Минелија, оца познате Лајзе Минели. Удајом за њега постала је маћеха холивудској диви којој је и данас велика подршка.

Ступивши у овај брак закорачила је у свијет познатих у Холивуду и отворила су јој се многа врата.

Док је била у браку са Вићентеом, упознала је Прентиса Коба Хејла, једног од најбогатијих Американаца чија је постала љубавница. Убрзо је оставила Минелија и преселила се у Сан Франциско. И дан-данас тврди да је он био највећа љубав њеног живота.

Кобеова тадашња супруга знала је за његову аферу с Душицом, те је 1969. године схвативши да не може да спасе брак починила самоубиство.

Душица, односно Денис, тада је добила титулу "краљице Сан Франциска" јер је организовала најпопуларније забаве у том граду, а дружила се и са Регновима.

Занимљиво је да је након Титове смрти на његову сахрану дошла као члан америчке делегације.

Данас је и даље једна од најугледнијих чланица холивудске елите и вријеме проводи с бројним звијездама, а бави се и хуманитарним радом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана