Чола остварио рекордну зараду од шест концерата у Арени

Alo.rs
Чола остварио рекордну зараду од шест концерата у Арени

Највећа звијезда на Балкану серијом наступа у Београду још једном је потврдио свој статус.

 Карте за његове спектакле продаване су за свега два до три дана за један концерт.

Колико је интересовање публике било за концерте Здравка Чолића показује и то да су људи преко онлајн билетарнице морали да чекају по пола сата како би празарили улазнице, што се досад није дешавало.

О том феномену недјељама се прича, али досад није било ријечи о томе колико ће Чола зарадити. На основу информација људи из организације, та сума је заслужено импозантна. Према ријечима сарадника, бруто зарада по концерту је око 400.000 евра, с обзиром на то а је продавано око 18.000 улазница. 

Од тог броја треба одузети порез од десет одсто, затим трошкове организације, изнајмљивање бине, озвучење, закуп Арене, играче, бенд, пратеће вокале...

"За сваки концерт Чола је морао да плати 40.000 евра порез држави, што за шест концерата износи 240.000 евра. Осим тога, скупља ставка била је и закуп Арене. За то је Здравко морао да издвоји по 132.000 динара за свих шест концерата. Не треба заборавити ту ни трошкове организације, у шта спада рекламна кампања, затим возни парк, обезбеђење, као и плаћање музичара, играча, чије су дневнице биле по 100 евра, кореограф који је узео 1.000 евра. Све то скупа за шест наступа коштало је преко 100.000 евра", прича извор упућен у организацију.

Осим ових трошкова Чола је морао да плати и изнајмљивање бине, што такође није било јефтино.

"Колико знам, по концерту је то коштало 20.000 евра, што значи да је укупна сума 120.000 евра. Наравно, у то улази и озвучење, које је можда најважније за концерт, али и расвјета. Простом рачуницом долази се до закључка да је од 2.400.000 евра Здравко платио 600.000 евра трошкове, а њему је остало чисто 1.800.000 евра. Ово је апсолутни рекорд, јер ниједан музичар из Србије никада није могао да заради оволико новца за само мјесец дана", каже извор.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана