Британски фанови Тејлор Свифт изгубили милион фунти у превари око продаје карата

Танјуг
Foto: Агенције

ЛОНДОН- Обожаваоци пјевачице Тејлор Свифт у Великој Британији су потенцијално изгубили више од милион фунти због преваранта који лажно продају карте за њену турнеју ''Ерас'', проценила је Лојдс банка.

Ова банка је издала упозорење фановима на основу анализе превара у куповини које су пријавили њени клијенти, као и анализа банке Халифаксе и Банке Шкотске, гдке су Свифт и њена турнеја поменути као доо тужбе, јавља Скај њуз.

Више од 600 клијената Лојдс банке пријавило је да су преварени откако су карте пуштене у продају у јулу 2023.

Сваки оштећени је у проскеку изгубио 332 фунте, иако је у неким случајевима губитак био већи од 1.000 фунти, саопштено је из Лојдс банке.

Са цифрама заснованим искључиво на сопственим подацима о клијентима, Лојдс процјењује да је вјероватно било најмање 3.000 жртава широм Уједињеног Краљевства, на основу броја текућих рачуна и претпоставке сличних трендова у другим британским банкама.

На мети су се највише нашли фанови старости од 25 до 34 године који су покушавали да купе распродате карте, а многи од њих на ове преваре наилазе на друштвеним мрежама.

Преваре при куповини укључују слање новаца путем банковног трансфера за куповину робе или услуга које су лажне, лоше или не постоје.

Ове преваре често укључују лажне рекламе, објаве или листе на друштвеним мрежама, нуђење карата или приступ догађајима који су већ распродати.

Рекордна турнеја ''Ерас'' требало би да заради више од милијарду долара,  према извјештајима, а карте за концерте су распродате чим се нађу у продаји.

''Лако је дозволити да наше емоције превладају када сазнамо да ће наш омиљени умјетник наступити уживо, али важно је не дозволити да нам та осјећања помуте расуђивање када покушавамо да набавимо улазнице", упозорила је Лиз Зиглер, директорка за превенцију превара Лојдс банке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана