Бред Пит болује од ријетког поремећаја: "Многи мисле да сам бахат"

ГС
Бред Пит болује од ријетког поремећаја: "Многи мисле да сам бахат"

У интервјуу за магазин "ГЉ" холивудски глумац Бред Пит проговорио је о проблемима са алкохолом, о производњи вина којом се тренутно бави, као и о тражењу непостојећег закопаног блага у Француској, али највише пажње је добило његово здравствено стање и редак неуролошки поремећај од којег болује.

Како је у интервјуу за "ГЉ" открио 58-годишњи глумац, многи људи га сматрају бахатим и неприступачним и то из једноставног разлога: једноставно их не препознаје. Но, његов проблем није нешто ново, насупрот, многи људи се са њим сусрећу, а то је проблем са препознавањем људи и памћењем лица.

За Пита је то велики проблем поготово када се треба присетити где је неке људе срео, да ли некад у прошлости или недавно, због чега му је и те како непријатно.

"Многи мисле да сам бахат и не верују ми", рекао је Бред Пит, али важно је напоменути да му прозопагнозија никада није службено дијагностикована, иако има све симптоме овог стања.

Нека службена терапија за то не постоји, али особа која има тај поремећај може разним техникама компензације то да надокнади. Међу то спада ослањање на глас, облачење, као и специфичности при кретању.

Због свега Бред Пит је изразио жељу за упознавањем особе која пати од прозопагнозије, а открио је и како управо због тога ретко излази, а све како би избегао разне ситуације, преноси Живот Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана