Браћи Тејт продужен притвор на још мјесец дана у затвору у Букурешту

Танјуг
Foto: Твитер

БУКУРЕШТ- Бившем кикбоксеру и учеснику у британским ријалити емисијама, Ендруу Тејту, и његовом брату Тристану, по четврти пут продужен је притвор за још мјесец дана у румунском затвору.

Браћа Тејт и двије румунске држављанке су у притвору од 29. децембра прошле године, због оптужби за наводну трговину људима, силовање, оснивање криминалне групе за сексуално искоришћавање жена и приморавања на секусални рад, подсећа Би-Би-Си.

Према румунском закону, они могу остати у притвору до шест мјесеци, односно најкасније до краја априла.

Адвокати браће рекли су на суду у Букурешту да тужиоци нису донијели нове доказе на данашње саслушање, и поновили тврдње да је држање браће Тејт у притвору непотребно оштро, када су доступне и друге судске опције, попут кућног притвора.

Раније је суд у Букурешту продужио притвор браћи Тејт и двјема Румункама, због тога што постоји ризик од бјекства, као и због тога да би њихово пуштање на слободу могло да угрози истрагу.

Тужиоци наводе да су браћа Тејт врбовала жртве тако што су их на друштвеним мрежама заводили и лажно тврдили да желе везу или брак, након чега су оне у резиденцији браће биле примораване и уцјењиване да праве порнографски садржај за друштвене мреже.

Наводи се и да је Ендру Тејт силовао једну од жртава у мају прошле године, што је он негирао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана