Била је у центру највећег скандала икада: О њеном бурном одрастању још се с горчином прича VIDEO

Б92
Била је у центру највећег скандала икада: О њеном бурном одрастању још се с горчином прича VIDEO

У питању је глумица Брук Шилдс. Рођена је на Менхетну. Њен отац Френсис Александер је био бизнисмен, а мајка Теа није радила ништа. Када је Френсис сазнао да је Теа трудна, дао јој је новац да абортира и да оде од њега. Међутим, она то није урадила, али је узела новац.

Међутим, касније је урадила једну страшну ствар која је, никоме није јасно како, тако јавно успјела да прође. Уплела је малену Брук у највећи јавни скандал дјечје порнографије икада.


Када је Брук имала само десет година, мајка ју је гурнула у "модни свијет" и дозволила фотографима да је сликају као голу секси жену. Страшно! Фотографија тада малене Брук и даље кружи по интернету и користи се као примјер једне од највећих злоупотреба дјетета.

Слику је направио Американац Гери Грос, модни фотограф који се специјализовао за портрете - паса. Те 1975. године усликао је колекцију фотографија која је постала најконтроверзнија у историји.

Она је стајала и сједила у кади, нашминкана и прекривена уљем. У то вријеме, Грос је радио на пројекту названом "Жена у дјетету", у коме је желио да открије женственост претпубертетских дјевојака поредећи их с одраслим женама. Серијал је првобитно објављен у магазину "Литл вимин" (Мале жене), а онда у "Шугар енд спајс", једној од публикација - "Плејбоја".

Брук је 1981. покушала да спречи даље коришћење ових фотографија, али је амерички суд одредио да је она обавезана условима уговора и, још шокантније, да слике не крше законе о дјечјој порнографији. Права на ове слике је 1992. откупио амерички умјетник Ричард Принс, који је репродуковао сцену и назвао је "Духовна Америка".

Године 1999. његова верзија је продата за 151.000 долара. Затим је 2009. фотографија уклоњена из Модерне галерије Тејт у Лондону, гдје је стајала читаву деценију.

Гери Грос, оригинални фотограф, рекао је:

"Фотографија је злогласна од када сам је направио, као што сам и намјеравао."

Поред тога, Брук је успјела да се оствари као једна од најпознатијих глумица у Холивуду, а додатно ју је прославио филм "Плава лагуна". Додуше, и у њему је имала секси сцене...
Била је добра пријатељица Мајкла Џексона: "Упознала сам га када сам имала само 13 година и од тада смо се завољели", рекла је глумица једном приликом и подстакла нове сумње о дјечјој порнографији.

Такође се кретала у круговима људи који су се дрогирали и оргијали.

"Ишла сам у Студио 54, али бих отишла прије него што би почело лудило и дрогирање. Никад нисам видјела како дијеле кесице с дрогом. Енди Ворхол и други момци никад нису били слатки са мном. Били су заштитнички настројени", рекла је Брук.

Елем, она је касније тврдила да је прво сексуално искуство имала када је напунила 22 године. Сада је мајка двијема девојчицама, а борила се и с депресијом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана