Београд се тресао: Ево како је Рамштајн подигао Ушће на ноге (ВИДЕО)

Г.С.
Београд се тресао: Ево како је Рамштајн подигао Ушће на ноге (ВИДЕО)

Спектакуларни концерт „Рамштајна“ одржан је синоћ на београдском Ушћу, а почео је нешто послије 21 час.

Публика је чланове њемачког састава дочекала овацијама и громогласним аплаузом.

Култни њемачки метал бенд „Рамштајн“ одржао је први од два концерта у Београду у оквиру своје европске „Стадион“ турнеје.

На почетку наступа, пјевач Тил Линдеман извео је микс „Рамштајнових“ хитова – Рамм 4. Услиједили су хитови Линкс 2 3 4, и Кине Луст.

Спектакл је праћен пиротехничким и богатим свијетлосним ефектима, за чију реализацију је било потребно око седам мјесеци, а за тај посао задужено је 18 високопрофилисаних инжењера, преноси РТС.

Осим по свом карактеристичном звуку и споју алтернативног и грув метала са електро-индастријал и техно елементима, „Рамштајн“ је познат по импресивним сценским наступима, због чега са собом на турнеје возе огромне количине опреме и технике.

Бина, озвучење и све што је њемачком бенду потребно за концерт у Београду било је спаковано је у 77 шлепера.

Импресивном озвучењу од два милиона вати треба додати и више од 1.000 литара горива које је потребно за пиротехничке ефекте.

Током два дана, процјењују организатори, али и хотелијери, у Београд се „слило“ око 120.000 људи из цијеле Европе.

„Рамштајн“ је главни представник специфичног жанра „нове њемачке тврдоће“ (Неуе Деутсцхе Хäрте), а од 2000-их година пробили су се у свјетску мејнстрим сцену хитовима Ду Хаст, Муттер, Сонне, Ицх Њилл, Енгел, Феуер фреи, Америка и многим другим…

Познати су по контроверзним текстовима и видео-спотовима за пјесме, попут нумере Деутцхланд која је изазвала бројне реакције када је објављена.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана