BBC одложио емитовање филма о интервјуу са Дајаном

Танјуг
BBC одложио емитовање филма о интервјуу са Дајаном

ЛОНДОН - Британски BBC одложио је данас емитовање документарног филма Панорама о интервјуу Мартина Башира из 1995. године са принцезом Дајаном.

Очекивало се да ће се у филму испитати тврдње да је Башир користио лажне изводе из банке да би убиједио Дајану да уради интервју.

Како стоји у извјештају BBC-ја, филм је требало да буде емитован на ББЦ Оне у понедељак, али је емитер рекао да је одложен због "неодложних дужности".

Башир је напустио корпорацију раније ове недеље због хроничних здравствених проблема.

Овај 58-годишњак је био уредник BBC Њуз-а и био је тешко болестан од Ковид-19 када су се оптужбе појавиле крајем прошле године, због чега му је уграђен четвороструки бајпас, а затим и још једна операција.

Одлука о помјерању епизоде донијета је убрзо након што је закључена одвојена истрага у интервјуу - коју је водио Лорд Дајсон.

BBC  је рекао да је Башир у потпуности сарађивао са истрагом и да неће давати јавне коментаре док је тај процес у току.

Лорд Дајсон, који је био други највиши судија у Енглеској и Велсу, имао је задатак да испита кораке које су Башир и корпорација предузели да би добили интервју.

Наводи се да је брат принцезе Дајане Чарлс Спенсер рекао је да је Башир користио фалсификоване банковне изводе, који су неистинито приказивали да су службе безбједности платиле двојици виших припадника краљевског особља за информације о његовој сестри.

BBC се претходно извинио због употребе изјава, али инсистирао је да они нису "учествовали у њеној одлуци да учествује у интервјуу".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана