Алек Болдвин наставља снимање филма "Rust": Постигнута нагодба са мужем убијене сниматељке

Telegraf
Foto: Koimoi

Алек Болдвин ће наставити да снима филм Руст у јануару 2023. године након што је постигао повјерљиву нагодбу са супругом убијене сниматељке Халине Хачинс, пише Дејли Мејл.

Метју Хачинс ће бити извршни продуцент филма и рекао је да су се он, продуценти и Болдвин сложили да је смрт његове супруге била "страшна несрећа".

"Постигли смо нагодбу, која подлијеже судском одобрењу, за нашу неправедну смрт против продуцената филма 'Руст', укључујући Алека Болдвина и Руст Муви Продуцтионс, ЛЛЦ. Као дио тог поравнања, наш случај ће бити одбачен", објавио је јутрос Метју Хачинс и додао:

"Снимање филма 'Руст', за који ћу сада бити извршни продуцент, наставиц́е се са свим првобитним главним играчима у јануару 2023. године. Немам интереса да се упуштам у оптужбе или приписивање кривице (продуцентима или Болдвину). Сви вјерујемо да је смрт Халине била ужасна несрећа. Захвалан сам што су се продуценти и заједница око послова забаве окупили да одају почаст Халини и њеном посљедњем раду", навео је Хачинс.

Подсјетимо, Халина Хачинс је убијена када је Алек Болдвин пуцао на сету филма "Руст", притом не знајући да се у пиштољу налази прави метак.

Компанија "Руст Муви Продуцтионс, ЛЛЦ", преко свог адвоката Мелине Спадоне, изјавила је: "Драго нам је што су се стране окупиле како би ријешиле ову ствар, што, подложно судском одобрењу, означава важан корак напред у слављењу Халининог живота и одавању почасти њеном раду."

Редитељ филма "Руст" Џоел Соуза одао је признање таленту и креативности Халине Хачинс  - и рекао да је одлука да настави да ради на филму за њено наслијеђе "горко-слатка".

"Сваки мој труд на овом филму биће посвећен одавању почасти Халинином наслијеђу и да је учини поносном. Привилегија је да се ово заврши у њено име", рекао је Соуза.

Адвокат Алека Болдвина, Лук Никас из Квин Емануела, додао је: "Током овог тешког процеса, сви су задржали специфичну жељу да ураде оно што је најбоље за Халининог сина. Захвални смо свима који су допринијели рјешавању ове трагичне и болне ситуације", преноси Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана