Aко сте црнка или бринета, ови савjети за љепоту биће идеални за вас

Агенције
Aко сте црнка или бринета, ови савjети за љепоту биће идеални за вас

Уколико размишљате о промјени изгледа, али не желите да фарбате косу већ само да је освјежите, ови предлози могли би да вам помогну...

Ускладите тен са бојом косе

Један од најбољих савјета који имамо за вас је да пажљиво бирате нијансе пудера. Сувише свијетле нијансе учиниће да изгледате блиједо и испијено, а тамније нијансе могу на вашој кожи изгледати сувише неприродно и извјештачено. Најбоље би било да бирате нијансе најсличније вашем тену.

Праменови

Када посвјетљујете праменове, урадите то тако да, када ваша коса расте, разлика између основне и свјетлијих нијанси не буде сувише приметна. Консултујте се са фризерком јер она најбоље зна шта ће вам одговарати.

Испробајте сомбре ефекат

Омбре и сомбре тренутно су прави хит, а изгледају одлично и на тамнијој коси. Овај ефекат тешко је постићи код куће (теже него посвјетљивање косе или извлачење праменова), па вам препоручујемо да посјетите фризерски салон. Потребно је да прелаз буде веома суптилан, а не да је разлика између тонова сувише очигледна.

Користите црну шминку

С тим да не претјерате. Многи маке-уп стручњаци наводе да би идеалан избор за жене са тамнијим очима и тамнијом косом била црна маскара и ајлајнер јер ће их додатно нагласити.

Шишке

Постоји нешто предивно и драматично у шишкама које покривају лице. Ако имате тамну косу а желите да испробате нешто ново, размислите о шишкама. Само пар потеза маказама освјежиће ваш изглед

Носите модне детаље

Без обзира на боју косе, шарени или свјетли модни детаљи увијек ће додатно нагласити ваш стил и рећи нешто више о вашој личности. Уз тамну косу одлично иду тамно зелене и плаве нијансе, као и пурпурна, пинк, тиркизна и црвена боја. Не заборавите на траке за косу – оне ће вашим одјевним комбинацијама подарити додатну ноту елеганције.

Црвени или љубичасти праменови

Они се одлично слажу са црном косом и захваљујући њима изгледаћете јединствено и веома упечатљиво у својој околини. Бордо нијансе најбоље ће освјежити косу браон нијанси.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана