Адвокат Бритни Спирс тражи да се њеном оцу укине старатељство над пјевачицином имовином

Г.С.
Foto: Агенције

Нови адвокат Бритни Спирс Маттхев Росенгарт затражио је пред судом у Лос Ангелесу да се именује нови старатељ над пјевачицином имовином те да се истовремено њеном оцу Јамиеју Спеарсу онемогући располагање имовином америчке звијезде.

У пријави суду у Лос Ангелесу адвокат Маттхев Росенгарт затражио је да се рачуновођа Јасон Рубин именује за особу која ће, умјесто њеног оца, водити рачуна о имовини Бритнеy Спеарс, преноси New York Times.

Такође, према наводима New York Times-a, Росенгарт је поднио јавну петицију којом тражи да се оцу познате пјевачице након 13 година онемогући располагање имовином, што је заправо први корак који је Росенгарт обећао да ће направити након преузимања дужности адвоката америчке поп звијезде. За сада, детаљи саме петиције, као и захтјева новог адвоката нису познати широј јавности.

"Ако Јамие воли своју кћерку, онда ће схватити да је вријеме да одступи како би она могла имати здрав и продуктиван живот", рекао је Росенгарт у изјави за медије прије неколико дана.

Иако Бритнеy Спеарс већ дужи низ година води правну битку против свог оца, први пут након 13 година америчкој звијезди је дозвољено да сама одабере адвоката који ће је заступати у овом случају.

Јавна подршка пјевачици нарасла је нарочито након свједочења, гдје је положај свога оца који има потпуну контролу над њеним финансијама, имовином, па и животом, назвала потпуно насилним и понижавајућим.

Спеарс је изјавила да је њен крајни циљ потпуно укидање функције скрбништва над имовином, али да у овом тренутку прије свега жели да суд забрани обављање ове функције њеном оцу.

Она је такођер изјавила како не планира више наступати све док њен отац задржава контролу над њеном каријером.

"Нећу наступати ни на једном концерту, а тата ће мислити о томе шта ћу носити, говорити, радити и мислити", иронично је написала Спеарс на друштвеним мрежама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана