АBBА аватари у Лондону до новембра 2023. године

Tanjug
Foto: Nme

ЛОНДОН- Свјетски чувена шведска поп група АBBA најавила је да ће серија догађаја "АBBA Voyage" у Лондону због интересовања публике бити продужена до новембра 2023. године.

У оквиру "АBBA Voyage" наступа, покренутих у мају, дигитални аватари пјевачица Агнете Фелтског и Фриде Лингстад, као и композитора Бенија Андерсона и Бјерна Улваеса, изводе њихове хитове у пратњи живог бенда у само за ту прилику направљеној "АBBA areni" у источном Лондону.

Догађај је омогућила нова технологија која приказује бенд како су изгледали у јеку својих успјеха седамдесетих година, док изводе песме попут 
"Dancing Queen", "SOS", "Voulez-Vous" ili "Lay All Your Love On Me".

За потребе "АBBA Voyage" бенд је недељама унапријед наступио у посебним одјелима за хватање покрета док је 160 камера снимало њихова тијела и изразе лица. Тиме су створене референтне тачке за аниматоре и мајсторе специјалних ефеката који су начинили аватаре чланова из њихове младости.

Током наступа чланови АBBA се не појављују као холограми, већ су на огромном екрану са 65 милиона пиксела, док свјетлосни и други ефекти бришу границе између дигиталних елемената и стварности у арени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана