Знате ли за словенски хороскоп: Откријте да ли сте осјетљиви љиљан или ратоборна лала

ГС
Foto: Илустрација

Словенски хороскоп је подијељен на периоде од десет дана. Пажљиво пронађите свој датум и откријте свој цвијет.

ЖУТИ НАРЦИС (1. ЈАНУАР – 10. ЈАНУАР)

Овај цвијет је симбол љета, топлине и отворености. Упркос првом утиску да сте стидљива особа која не воли да се истиче – имате храбар приступ животу. Ваша дјела говоре више од ријечи, а ви увијек тежите да испуните своје амбиције. За вас је најбоље објашњење оно најједноставније. Иако сте рођени усред зиме, избјегавајте хладне климе.

ЧИЧАК (11. ЈАНУАР – 20. ЈАНУАР)

Често преузимате више одговорности него што можете испунити, што може оставити погрешан утисак и околина рјеђе примјећује вашу љубазност. Због тога тражите пажњу других.

Веома сте добар пријатељ и пружате подршку својој породици. Имате развијен смисао за радну етику, али превише рада може довести до здравствених проблема.

СМИЉЕ (21. ЈАНУАР – 31. ЈАНУАР)

Скромни сте, али праћење модних трендова и облачење по посљедњој моди ваша је опсесија. Управо због ове ваше опсесије можете постати предмет оговарања или љубоморе. Није вам тешко носити се са „злим језицима“, а из тешких ситуација излазите врло лако.

ИМЕЛА (1. ФЕБРУАР – 10. ФЕБРУАР)

Веома сте радознали и подложни утјецајима околине. Не плашите се ризика, па жене имеле могу освојити и најнеприступачнијег мушкарца. Мушка имела је позната по својој љепоти. Чак су и жене луде за тобом! Ипак, требало би да се бавите спортом, то ће вам користити за одржавање и физичке и психичке кондиције.

ОЛЕАНДЕР (11. ФЕБРУАР – 19. ФЕБРУАР)

Жене олеандер познате су као скромне љепотице. Одајете утисак да вам је потребна заштита, али сте веома способни да се одупрете себи. Ви сте веома вриједна и издржљива особа, имате непресушан извор унутрашње снаге. Ваш мото је “како посијеш, тако ћеш и пожњети”.

МИМОЗА (20. ФЕБРУАР – 29. ФЕБРУАР)

Ви сте буквално осетљиви као мимоза. Много патите због животних неуспјеха, волите подршку и похвале. С друге стране, веома се трудите за „свој хљеб“ и често сте спремни да се посебно жртвујете за добробит других. Људи вам се воле обраћати за помоћ, а ви сте познати по томе што никада не изневјерите своје пријатеље.

МАК (1. МАРТ – 10. МАРТ)

Немогуће је одбранити се од своје љепоте и шарма, а једном кад се човјек нађе у твом загрљају – не може побјећи. Живот вам није лак, често је веома трновит, али увијек успијете да све извучете и савладате. Најважније вам је да вјерујете у себе и своје способности које ће вам помоћи да постигнете успјех.

ЉИЉАН (11. МАРТ – 20. МАРТ)

Ваша карактеристика је суптилни шарм и префињена осјетљивост. Ваше негативне особине су превртљивост, тајанственост и непредвидљивост, што често може збунити људе. Спремни сте да остварите своје амбиције, без обзира на препреке, а људи вам чак и завиде на томе.

ГИЛИА (21. МАРТ – 31. МАРТ)

Ви сте врло одлучна особа чији мозак ради с прецизношћу компјутера и проналазите рјешења и за најтеже проблеме. Такођер можете предвидјети неколико корака унапријед. Не могу вас затећи неспремне, али постоји могућност да вам менталне способности временом ослабе. Склони сте јаким главобољама.

МАГНОЛИЈА (1. АПРИЛ – 10. АПРИЛ)

Таштина и свеприсутна жеља за побједом једна је од ваших најважнијих карактеристика. Навикли сте да увијек будете први у свему. Цијените мишљења других људи, али на крају увијек радите оно што мислите да је најбоље. Међутим, ваш положај у друштву је неизвјестан управо због ваше суздржаности у давању добрих савјета.

ХОРТЕНЗИЈА (11. АПРИЛ – 20. АПРИЛ)

Ви сте дружељубива, оптимистична, великодушна и суосјећајна особа. Ваша мана је што волите пуно трошити, а то може бити врло иритантна особина за оне око вас. Често славите нешто, волите да дарујете и почастите људе. Међутим, ријетко ћете се жртвовати зарад дуга.

ДАЛИЈА (21. АПРИЛ – 30. АПРИЛ)

Увијек тражите средину у свакој ситуацији. Срећа вас прати кроз цијели живот и већина ствари иде вашим путем, али ваша мана је што имате врло високо мишљење о себи, што вас понекад може спријечити да реално сагледате ситуацију. Не вјерујте превише у судбину, ни пословно ни приватно.

ЂУРЂЕВАК (1. МАЈ – 10. МАЈ)

Ви сте искрена душа неисквареног срца, која често пати због покварености околине. Жена ђурђевка мора имати заштитника у свом животу, који ће је бранити од свих недаћа. Имате више среће у послу, али претјерана амбиција може имати супротан ефекат и довести вас на руб пропасти.

ПРКОС (11. МАЈА – 22. МАЈА)

Ви сте деструктивна, ратоборна особа која увијек очекује разочарење, чак и од вољених. Људи око вас имају проблема да се слажу с вама, како пословно тако и приватно. Међутим, они који успију да нађу заједнички језик са вама – могу вам у потпуности вјеровати, јер сте веома брижни и вриједни у души. Међутим, због своје јединствености, сами сте себи највећи непријатељ…

КАМИЛИЦА (22. МАЈА – 31. МАЈА)

Није увијек лако рећи да ли сте заљубљени или се само претварате. Упркос томе што сте веома привлачни, често сте веома дволични и бешћутни. У стању сте да уништите године преданог рада за малу добит, а никад не знате како ћете реаговати.

ЗВОНЧИЋ (01. ЈУНА – 11. ЈУНА)

Веома сте конзервативни и свака вас најмања промјена може избацити из равнотеже и у очај. Најбоље се осјећате окружени породицом, код куће и одатле црпите сву своју снагу и енергију. Волите возове више него авионе.

БИЈЕЛИ РАДА (12. ЈУН – 21. ЈУН)

Не може се рећи да сте посебно храбра или романтична особа. Знате да будете стидљиви, тихи, опрезни и пажљиви и не волите да будете у центру пажње. Ипак, добро знате шта желите од живота и шта вам тачно одговара и због тога можете постићи завидне резултате.

ЛАЛА (22. ЈУН – 1. ЈУЛИ)

Ви сте енергична и самоувјерена особа, а супротни пол вам буквално једе из руке. Жене лале су веома енергичне и посесивне особе које имају веома високо мишљење о себи, док мушкарци имају манире и понашају се као непоправљиви заводници. Довољно је одмахнути руком и све се око вас ускомеша, али вас је јако тешко натјерати да признате грешку, ма колико гријешили.

ЛОКВАЊ (2. ЈУЛ – 12. ЈУЛИ)

Ви сте врло приступачна, свестрана и добронамјерна особа. С обзиром да је локвањ цвијет који садржи елементе зрака, воде и земље, ви сте особа која има пуно вриједности и врло се лако прилагођавате околини, те са лакоћом савладавате све препреке. Имате пуно животне радости коју преносите на друге људе.

ЉУБИЧИЦА (13. ЈУЛ – 23. ЈУЛИ)

Увијек привлачите много пажње. Често стојите по страни и чекате прави тренутак, а када дође, покажете се у својој величанствености, тражећи да будете препознати по ономе што је ваше. Добићете све што желите.

ШИПАК (24. ЈУЛ – 2. АВГУСТ)

Како шипак има трње за одбрану, ваша одбрана су оштре ријечи. На први поглед сте веома опасни, али они који вас боље упознају знају да је то само одбрамбени механизам. Људима је потребно много времена да те схвате.

СУНЦОКРЕТ (3. АВГУСТ – 12. АВГУСТ)

Знате колико вриједите, конфликти вас не муче, а успјех вас не засљепљује. Када сте успјешни, уживате у својој моћи. Незаустављиви сте, увијек идете напријед, иако понекад недосљедни у својим поступцима.

РУЖА (13. АВГУСТА – 23. АВГУСТА)

Ти си краљица, сви ти завиде, толико се интрига око тебе плету. Али остајеш недодирљива. Недоступни сте, а веома сте снажног карактера, због чега можете имати проблема са супротним полом. Водите рачуна о свом здрављу, избјегавајте исцрпљеност по сваку цијену.

ЖАВОРЊАК​ (24. АВГУСТ – 2. СЕПТЕМБАР)

Можете живјети сами и немате потребу за оснивањем породице. Веома сте посвећени послу, све завршите прије рока, а од колега на послу имате велика очекивања, као и од пријатеља. Због тога се пречесто представљате као жртвени јарац, који пати због туђих грешака. Такође, морате научити да се браните од оптужби других. Имаш јако добро памћење.

КАРАНФИЛ (3. СЕПТЕМБАР – 11. СЕПТЕМБАР)

Није лако наћи особу попут тебе. Храбро, са тако јасним и једноставним мотивима. Увијек штитите слабије од себе и спремни сте да се жртвујете за добробит других. Знате да будете прилично тврдоглави чак и када нисте у праву. Имате веома снажан карактер који привлачи људе.

ЛИЈЕПА КАТА (12. СЕПТЕМБАР – 22. СЕПТЕМБАР)

Уносите радост у своју околину, цијењени сте и пословно и приватно. Ваш оптимизам погађа друге људе. Ви сте природно весела особа.

ПЛАНИНСКИ ЧУБАР (23. СЕПТЕМБАР – 3. ОКТОБАР)

Ви сте особа позната по свом истанчаном укусу и добром понашању. Имате веома широко знање и веома сте добар и посвећен радник. Знате да цијените своје вјештине и веома сте добар пријатељ онима до којих вам је стало. Издржљиви сте и толерантни.

КАМЕЛИЈА (4. ОКТОБАР – 13. ОКТОБАР)

Иза вашег префињеног и отмјеног изгледа крије се чврст карактер, а када желите можете бити врло тврдоглави. За жене камелије се може рећи да имају мушке квалитете одлучности. Имате умјетничке склоности и јако развијену машту.

ЈОРГОВАН (14. ОКТОБАР – 23. ОКТОБАР)

Јоргован је симбол свјежине, невиности и вјечне младости. Зато вам многи завиде на вашем изгледу и виталности. Ако имате љубоморне ривале, најбоље је да их игноришете. Имаш привлачан изглед, увијек пријатног понашања, волиш да помажеш другима. Волите да се жалите, што може наљутити ваше најмилије.

ФРЕЗИЈА (24. ОКТОБАР – 2. НОВЕМБАР)

Неустрашиви сте, упорни и веома тврдоглави. Чак и до те мјере да некоме нанесе бол. Међутим, околина вас воли (што вам у многим случајевима помаже), посебно на послу. Управо тај наклоност околине успијевате да искористите у своју корист, али и да унаприједите своју личност.

ОРХИДЕЈА (03. НОВЕМБАР – 12. НОВЕМБАР)

Ви сте веома тајновита и тајанствена особа, па се људи понекад могу научити да сте у облацима, а да вас не разумију. Требали бисте се више кретати у друштву како бисте испунили све своје потенцијале. Ваше сталне сумње могу да вас доведу у незгодан положај са надређенима и колегама. Али већину времена немате проблема у савладавању потешкоћа. Одлични сте љубавници у кревету.

БОЖУР (13. НОВЕМБАР – 22. НОВЕМБАР)

Не морате да бринете о свом здрављу, нити вам неки спољни утицаји могу нашкодити. Морате радити на самоконтроли, посебно када је у питању разговор о властитим плановима. Имате јаку интуицију, па није необично да су божури психолози, пророци, травари или видовњаци.

ГЛАДИОЛА (23. НОВЕМБАР – 2. ДЕЦЕМБАР)

Не можете се похвалити многим талентима, али сте веома вриједни у послу који обављате и врло сте поуздани. Под правим водством можете постићи много, али без обзира на све – задржат ћете своју скромну природу. Људи имају тенденцију да вам вјерују јер увијек дајете добре савјете, па вас и поштују.

МАСЛАЧАК (3. ДЕЦЕМБАР – 12. ДЕЦЕМБАР)

Волите пажњу и можете бити изузетно екстравагантни. Што сте више у очима јавности, имате више могућности за успјех, а врло сте добри у обављању професионалних задатака. Волите природу и топлину.

ЛОТУС (13. ДЕЦЕМБАР – 22. ДЕЦЕМБАР)

Лотос је симбол чистоће. Пошто имате специфичан начин размишљања, можете постићи многе ствари. Требали бисте радити на флексибилности у односима с другима. Често сте пуни идеја које никада не реализујете.

РУНОЛИСТ (23. ДЕЦЕМБАР – 31. ДЕЦЕМБАР)

Људи рођени под знаком јегуље су добри пријатељи. Ви сте веома поуздана особа. Смирени сте и тактични и увијек имате све под контролом. У послу ћете напредовати тек у другој половини живота. Иако смирени, када сте испровоцирани знате како да покажете своју другу страну – пише Луфтика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана