Женски хороскоп: Неке су заводнице, а неке срећнице

Г.С.
Женски хороскоп: Неке су заводнице, а неке срећнице

Неки хороскопски знакови привржени су партнеру, док су некима звијезде “намениле” да буду независне од свог партнера.

Жена Ован
Она има одлучан карактер, воли све што је чисто, јасно, прецизно. Брзо и активно реагује на све што се догађа. Обично придаје већи значај акцији, него размишљању. Бриге је обузимају само тренутно, али не остављају неке дубоке трагове. Не подлијеже лако таласима обесхрабрења и песимизма. Обдарена је самопоуздањем. Храбра је и предузимљива. У стању је да иде корак по корак да би остварила животне циљеве. Предузима и одређене ризике да не би залутала у лавиринтима неодлучности.

Њен ентузијазам и динамичност су довољно снажни покретачи да преброди све тешкоће. Често покреће иницијативу и кад се нађе на раскршћу два пута, брзо се одлучује. Прихвата изазове и ризике, неријетко показује одуство стила. Не подноси компликоване ситуације. Не воли људе који налазе задовољство у конфузним причама и догађајима. Понаша се ноншалантно и директно. Дешава да својим импулсивним реакцијама неког грубо повреди, иако није имала такву намјеру.

Њен карактер има велики утицај и на понашање у љубави. Она се никако не може сврстати у ред жена – робиња. Сувише је независна да би могла поднијети да је неко стави у “кавез”, па макар и златни. Тражи узајамно повјерење, које ће обезјбедити живот удвоје без сцена и сумњи. Љубоморна је и то показује. Захтијева јасне одговоре на питања. Њеном партнеру није лако, ако почне да је мимоилази и избјегава. Ако је партнер превари, осјетиће да јој је понос повређен, да је рањено њено самољубље и сигурно неће лако прећи преко тога.

У свему жели да има своју улогу, да се у свакој прилици чује њена ријеч. Ако наиђе на личност која је слабија од ње, постоји опасност да је потчини. Таква ситуација јој се неће свидјети, јер у дубини душе она није присталица таквих веза. За њу је идеалан мускарац, онај који има јак карактер. Њена одважност, ентузијазам, спонтаност играће велику улогу у њеним емотивним везама.

Њежности према вољеном човјеку може јавно да показује и он ће због тога бити ганут. Али, тражиће исто да и он показује своја осјећања према њој. У љубави као и у животу тражи пуну ангажованост. Она даје све или ништа. Понекад је бескрајно племенита, а понекад показује знаке егоизма: прво мисли на себе, па тек онда на друге. Не воли лажи и обмане.

Жена Бик
Она стоји чврсто на земљи. Воли све што је постојано и опипљиво. Сањарење за њу представља само душевни одмор. Никад се не задовољава варљивим обећањима, слатким илузијама и не препушта се фантазијама. У пријатељству је вјерна, али оданост тражи и од супротне стране. Ако је неко изневјери, неће бурно реаговати. Њене реакције су лагане и мање видљиве, али зато бескрајно дубоке и обично трајне.

Ако се увјери да се неко према њој лоше понио или да је повредио њену добронамјерност, то му никад неће опростити. Велико је злопамтило. Није присталица промјена и преокрета, ни свега што може да промјени устаљени ток њеног живота. Поштује принципе, предрасуде, концизне идеје. Иако је њен карактер јак, постоје у њему и неке слабости. У начину живота појављују се понекад пасивност и лијност.

Бјежи од брига и проблема, не воли компликације. Љубав игра велику улогу у њеном животу. Она није синоним страсти, бура, раздирања или романтизма, већ нежности и уживања. Код мушкарца је привлачи његов физички изглед. Шта се крије иза његове спољасњости мање је интересује на почетку. Кад упозна особу која јој се свиђа жели на сваки начин да привуче пажњу.

Прије него што се одлучи на трајнију везу, жели да буде сигурна да је прави онај, који је пронашао поуздани пут до њеног срца. Не везујете се лако. Љубав у њеном срцу споро сазријева. Осјећања се постепено развијају. Не подноси присуство друге жене, макар то била и колегиница њеног партнера. Умије вешто да исплете мрежу око њега да би га сачувала. Ако открије невјерство, спремна је да узврати на исти начин.

Жена Близанац
Динамичност је најважнија црта њеног карактера. Бескрајно цијени слободу и независност. Не дозвољава да јој било ко господари, нити намеће своју вољу. Веома је интелигентна, али не и проницљива. О људима који јој желе добро понекад погрешно суди, па је у стању и да их увреди.

Исто тако, погрешно процијењује намјере оних који јој не желе добро и то јој се свијети, иако тога није свијесна. У послу умије да пронађе најбољи начин ка успјеху. Амбициозна је, али не претјерано. Када ради жели да је људи цијене, али очекује и материјални ефекат свог напретка. Никад се неће прихватити посла који јој не доноси и материјалну корист. Али, новац троши лако.

Као и у животу тако и у љубави, држи до своје слободе. Чак и када заволи неког, плаши се да се за њега превише не веже. У љубави и браку је вјерна. Ако се разведе тог човјека никад неће заборавити. Није љубоморна и присталица је савремених обичаја и навика. Превару може да опрости. Али, умије да буде потпуно искључива. Више воли и раскид, него да остане са оним који је обмануо. У љубави је изузетно динамична. Осјећања не показује јавно.

Воли друштво и жели да се покаже као комуникативна особа, која има широк круг познаника. Зато никако не може да се сложи са партнером који није динамичан. У том трагању за новим познаницима неће увијек успијевати. Дешава се да је више сама, чак и док је окружена друштвом. Можда никада неће до краја схватити да је понекад боље имати мало оданих пријатеља, него много оних који су неискрени и добро глуми.

Жена Рак
Она је веома осјећајна, сензитивна и емотивна особа. Али, да би се одбранила од свијета труди се да сакрије своја осјећања. Да би била срећна, умије да се затвара у “свој свијет”, ограђен високим зидовима. Тај њен скривени свијет је тешко открити. У детињству се осјећала безбедном у родитељском дому. Касније, покушава да створи “свој свијет”, у коме ће владати спокојство, мир и сигурност.

Она није ни сувише борбена, ни сувише реална, ни сувише активна. Страх од непознатог је спутава да иде напред и да савлада препреке. Задовољава се онаквом каква јесте и не жели много да се мења. То бјежање од непознатог је потпуно разумљиво, јер се често сукобљава са непријатностима, бригама и неизвијесношћу. Њена осјећајна природа брзо реагује на сваки вид агресивног понашања. Када се суочи са озбиљним проблемом, умије да се преобрази у “жену змаја” која ће се жртвовати до краја.

У животу умије да буде сањалица, али воли и да размишља. Има једну велику ману: на њу се лако може утицати. Ако то не могу постићи особе које јој нису сувише блиске, онда то веома лако успијевају сви они које она воли. Љубав јој у животу значи све. То је њена најважнија потреба. Љубав је за њу везана са појмом извора у топлом гнијезду.

Тражи човјека који ће јој пружити ослонац и сигурност, као и бескрајну њежност. Она је веома осјећајна природа и врло романтична. Сања о бескрајно романтичној љубави, о страсним осјећањима два сродна бића. Њену глад и жеђ за идеалном љубављу је тешко задовољити. Као и у свему, и у љубави постоји разлика између лијепих снова и стварности. Управо то је и највише плаши.

Жена Лав
Она је јака жена, која се не препушта да је лако носе таласи судбине. Њена виталност, воља и ауторитет јој омогућавају да буде жена која доминира. Воли акцију и кретање. Тешко јој је да остане на једном мјесту, да сањари и ништа не ради. Не подноси лијеност, чак ни када се одмара. Понос, а често и таштина, играју велику улогу у постизању успјеха скоро по сваку цијену.

Предострожна је и скоро ништа не препуста случају. Има сувише високо мишљење о себи да би могла да се задовољи само са тренутним стањем. У односу према другима поштује извијесна правила понашања. “Млака” и недефинисана осјећања доводе је до очајања. Њен карактер се тешко прилагођава људима који су уздржани у осјећањима. Зато не трпи људе који сједе на две столице. Мада је искрена, понекад воли да се шали.

Њене мале бриге умије да прикаже великим да би привукла пазњу других. Код ње постоји још једна контрадикторност. Великодушна је и срећна кад другоме може да учини радост. Међутим, понекад је сувише егоцентрична, па прије него што помисли на другог, она прво мисли на себе.

Можда највећа врлина коју посједује је – вјерност. Потребно је да је неко озбиљно превари, па да о њему промјени мишљење. Има чврст карактер. Зато не подноси да неко на њу утиче. У односима са људима не трпи каприце, пренемагања. Ако јој се мушкарац свиђа, то му отворено даје до знања. Ако воли, потпуно се предаје осјећањима. Не подноси ништа нејасно и неодређено у љубави.

Жена Дјевица
Она све што се одиграва око ње прима са аналитичким погледом. Има велику задршку од свега што је диктирано инстинктом. Према другим људима не показује спонтаност, сувишно одушевљење и жарку жељу за пријатељством. По природи је резервисана и стидљива.

Када сретне мушкарца који јој се допада и коме се она допада тешко да ће му се одмах бацити у загрљај. Првенствено зато што и сама није сигурна у своја осјећања. Увијек ће се питати, да ли је то права љубав или само пролазно осјећање. Да би то разјаснила, стављаће на пробу најприје себе, а затим и особу која јој се допада.

Устручавање да се потпуно преда осјећањима је израз паничног страха да не почини грешку. Она је привржена својим навикама. Чини јој се да живи у удобном гнијезду, које је сама створила, па се онда пажљиво пита неће ли јој особа која је ушла у њен живот разрушити тај мирни кутак.

Једног дана кад побједи свој страх сигурно је да ће мушкарцу кога је одабрала бити привржена до крајности. Она је вјерна жена. У свему је дискретна, обазрива. Много већи значај има оно што је скривено у њој, него оно што показује.

Жена Вага
Није одлучна и енергична. У доношењу одлука оклијева и никако да пронађе право рјешење. Није посебно амбициозна и увијек је потребан неко коме ће радо препустити део обавеза. У свему што предузима жели да се унесе, али то јој не полази увијек за руком. И онда када јој се чини да препреке никако не може да савлада, повлачи се и мири са судбином.

Она жели да се допада другима, друштвена је, воли да излази. У њој постоје двије личности: једна коју показује другима, понекад мирна и кротка, понекад сушта супротност, напрасита и експлозивна, друга је она коју никад не показује, коју ријетко ко може да открије и коју љубоморно чува. У страху да је не открију она се приказује другачијом, често ставља на себе маску љубазности и осмијеха.

Одличан је глумац, чак и према најближима. Не воли бурне сцене и свађе, па ипак, се често нађе у њима. Није чак ни свијесна да их је сама својим провокативним понашањем изазвала. Осјећајна је и страсна. Посједује изузетан шарм. Људи у њој виде нешто љупко, пријатно и тајанствено.

Изузетно је интелигентна. У избору партнера многе Ваге умију да погреше. Сматрају да партнер треба да им буде главни ослонац у животу, а дешава се да се везују за оног који постаје прави тиранин чим осјети њихову слабост. Њима би највише одговарао мушкарац који би знао да цијени њихове квалитете и који им не би стално пребацивао због недостатка енергије да подносите тешкоће. Њој је потребан партнер јаког карактера, али који би био и изузетно нежан и пажљив. Није склона промјенама у љубави.

Жена Шкорпија
Она сигурно није пасивна, мирна и кротка жена. Плаховите је и страсне природе. У животу ништа не ради напола. Не воли неодлучност. Разочарања и неуспјеси је дубоко погађају. Код ње у свему доминира инстинкт. Најбоље одлуке диктиране су управо њеном интуицијом. А њени први утисци о људима и стварима, су најчешће тачни и прецизни.

Не прави тактичке или психолошке грешке. Извијесне жене траже мир, а код Шкорпија то није случај. Њена осјећања су узаврели оркан. Симпатија или антипатија коју осјећа одмах се примећује. У љубави не спада у категорију хладних жена. Њене реакције у љубави су нагле и непосредне.

Физичка љубав за њу има велики значај. Њена страст и снага сврставају је у ред жена које имају моћ завођења. Многе жене рођене у знаку Шкорпије иако нису истакнуте љепотице, фасцинантно и магично дјелују на мушкарце. Могло би се помислити да је љубав за њу само игра, али то није истина. Веома је сензибилна.

Спремна је да се преда до краја, а њен изабраник постаје центар њеног живљења. И онда када се уда, она није упловила у мирне воде. Воли акцију, кретање, обнављање. Љубав за њу није само страст, него и вјечна борба са жвотним изазовима. У животу подсвијесно жели да доминира људима, догађајима или стварима. Ни њен изабраник то не може да избјегне. Увек ће жељети на неки начин да му наметнете своју вољу.

Жена Стрелац
Њен карактер се испољава у два правца. Први је води ка мирном животу, а друга страна њеног карактера је сасвим другачија. Она је смијела, независна, жели да прекорачи устаљене баријере, упушта се у ризике. Врло је амбициозна. Није равнодушна ни према чему што би могло да увећа њен углед. Има истанчано осјећање за све животне вриједности, а не воли збрку и анархију.

Њен темперамент је исхитрен, напрасит, необуздан и он је увијек гура напред. Та виталност, коју њена околина тешко може да схвати, мора увијек да се искаже. Иако јој се понекад јавља жеља да буде сама, она воли да буде у друштву. Мржњу не може да поднесе.

Њена природна веселост и смисао за хумор играју огромну улогу у односима према људима. Она је отворена, лојална. У љубави, прва жеља јој је да сретнете мушкарца који ће јој се дивити и кога ће моћи да представи пријатељима без имало устручавања.

Презире осредње вриједности и зато се у љубави не задовољава било ким. За њу љубав значи дивљење и њен изабраник мора бити човјек јаког карактера. Не воли људе који стидљиво исказују осјећања. Човјек њеног живота мора отворено да исказе своју љубав и да је на сваки начин докаже. Да ли је љубоморна? Не много. Ипак, превару неће никада опростити.

Жена Јарац
Њен однос према животу је реалан. Воли постојаност. Цијени само оне људе који имају извијесних вриједности у складу са њеним схватањима. У животу не воли да губи вријеме на неозбиљне или невредне ситуације. Презире доконе разговоре. Реалиста је. Умије тачно да процијени слијед појединих догађаја и сјајан је организатор.

У послу, као и у животу, не жели да на сваки начин привуче пажњу других. Ради дискретно и вредно као мрав. Самоћа је њено уточиште. Сама одлучује да на неки начин живи по страни. Не би се могло рећи да је велики оптимиста, а живот је за њу нешто веома озбиљно. Од њега не очекује много радости, не вјерује ни у каква чуда. Када добије неку сатисфакцију, не прима је као обавезу већ као прави поклон.

Њу није лако освојити. Код ње љубав не може наићи као гром из ведра неба. Женски Јарци ретко доживљавају велике љубави. Када воли или боље речено, када одлучи да то призна, то се обично догађа послије дугог познанства са неким мушкарцем. Љубав се код ње споро рађа.

Када се одлучи да се за некога веже, то је за цио живот. Ни вријеме ни дуги растанци, не могу поремјетити њену љубав. Њен партнер мора бити до максимума стрпљив. Ипак, требало би да се зна да многе припаднице овог знака остају до краја живота неудате. А оне које се удају, често то чине у зрелим годинама, више по налогу разума, него по заносу срца.

Жена Водолија
Иза њеног понекад ироничног става, крије се несигурност и недовољно самопоуздање. Она живи у свом свијету снова и нема храбрости да се сукоби са потпуном истином. Њена схватања о свијету су идеалистичка. На њу се може утицати. Свијесна је тога, брани се, ставља на себе маску ироничности, а понекад и цинизма.

Посједујете ширину духа. Сваког човјека помно анализира, труди се да га добро разумије. То не чини из пуке радозналости, већ из жеље да се приближи људима. Није много предузимљива, али у послу лако напредује. Веома је осјетљива.

Воли промјене и путовања, али због неодлучности ријетко остварује те жеље. Веома је заводљива и привлачи пажњу мушкараца. Дуго бира, али када се једном уплете у мреже љубави то је за цио живот. У љубави је великодушна. Вољеној особи це поклонити сва своја осјећања. Мушкарца тиранина не може да поднесе. Њој је потребан човјек јачег карактера и већи реалиста од ње саме. Не воли лаж и извјештачене људе.

Жена Рибе
Њен карактер је пун супротности. Можда тога није ни довољно свијесна, али за већину је она чудна и неухватљива особа. Често мијења расположење. Налази задовољство да буде обавијена неком врстом магле и не дозвољава да се она потпуно разгрне. Њена склоност ка сањарењу и недефинисаним ситуацијама наводи на помисао да је понекад претерано “фантазмична”, лишена сваког смисла за реалност.

Груба ријеч, критика, злоба, могу је ранити до грчевитог емотивног бола. Нема снаге да се бори, ни да уклања препреке на животном путу, пушта да је други воде. Ипак, није лишена сваке иницијативе. Ако наиђе на искрену подршку, она ће храбро ићи напред. Непоправљиви је идеалиста и маштар. Воли или би вољела да се жртвује за нешто велико да би остварила свој идеал.

Према другима је толерантна до крајности. Веома је интуитивна. Њена личност је комплексна. Љубав је збуњује од првог тренутка. Ако осјети наклоност према некоме, није сигурна у саму себе, па је стога и не открива. Често стријепи да ће бити преварена, одбачена и напуштена. А патњу, мисли, да не може да поднесе. Она увијек балансира између жеље и уздржљивости и та равнотежа је уљуљкује.

Човиек који се њој допадне мора се чувати ријечи које би могле да је повреде. У љубави тражи њежност, такт и тајанственост. Њој су снови заиста потребни. Њен живот у сновима неће ништа сметати реалном животу са вољеном особом. Ипак, љубав која ће њу везати за једног човјека неће бити нимало једноставна. Њена осјећања ће увијек бити пуна вртлога, преноси prva.rs

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана